Το μεγάλο στοίχημα του Μέσι και της Αργεντινής!

Το μεγάλο στοίχημα του Μέσι και της Αργεντινής!

Ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησε, ακόμα περισσότερες προκλήσεις βλέπουμε μπροστά μας. Πολλές ομάδες διψούν για διάκριση και για κατάκτηση της κορυφής. Μια εξ’ αυτών είναι και η Αργεντινή. Μια ομάδα που καλείται να δώσει πολλές απαντήσεις.

Η Αργεντινή παραδοσιακά στο ποδόσφαιρο έβγαζε σπουδαίους παίκτες. Ήταν και είναι από τα στολίδια της Λατινικής Αμερικής. Από εκείνες τις ομάδες που διαθέτουν ποιότητα και που είναι αναγκασμένες από τη μοίρα να πρωταγωνιστούν σε κάθε μεγάλη διοργάνωση.

Η «Αλμπισελέστε» παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε αρκετά, βρίσκεται σ’ ένα ακόμα Μουντιάλ και πλέον οι περισσότεροι έχουν καταλάβει ότι για τη συγκεκριμένη ομάδα τα ψέματα έχουν τελειώσει. Η πρόκληση είναι τεράστια και η δίψα για διάκριση και απαντήσεις ακόμα μεγαλύτερη. Ειδικότερα για τη φουρνιά του Λιονέλ Μέσι.

Για τη συγκεκριμένη φουρνιά της χώρας η πρόκληση είναι μεγάλη για πολλούς λόγους. Θα τους πάρουμε και θα τους αναλύσουμε ξεχωριστά.

Τα περισσότερα ειδικά στοιχήματα για το Μουντιάλ στο stoiximan.gr!

Το βάρος της ιστορίας και του προκατόχου της

Στην Αργεντινή τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η ίδια η ομάδα κι όλα τα μέλη της κουβαλούν τόσο το βάρος της πλούσιας ιστορίας που έχουν αλλά και ενός προκατόχου που μέχρι και σήμερα αποτελεί κάτι μοναδικό για τον ίδιο το λαό της χώρας.

Δύο Μουντιάλ, δεκατέσσερα Κόπα Αμέρικα αλλά και τρία Ολυμπιακά μετάλλια (ένα χρυσό, δύο ασημένια) δεν είναι μικρά επιτεύγματα για τη συγκεκριμένη χώρα. Η ιστορία είναι πλούσια και η φανέλα βαριά. Η ευθύνη επίσης είναι πολύ μεγάλη για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη όταν η συζήτηση πηγαίνει στον Ντιέγκο Μαραντόνα. Τον ευεργέτη της εθνικής Αργεντινής που από το 1998 έως και σήμερα στο Ροσάριο της Αργεντινής έχει χτιστεί ναός για εκείνον. Τα μέλη (πιστοί) είναι χιλιάδες έως και σήμερα, ενώ κάθε χρόνο ο «Ντιεγκίτο» λατρεύεται από τους συμπατριώτες του.

Ο Μαραντόνα έχει αμφισβητηθεί από μερίδα κόσμου. Οι Αργεντίνοι δεν το βλέπουν έτσι. Μαζί τους είναι και οι φίλαθλοι της Νάπολι (κι όχι μόνο). Ο Μαραντόνα γι’ αυτούς είναι θεός. Είναι ο άνθρωπος που στα πόδια του και στην ποδοσφαιρική του ικανότητα μια ολόκληρη χώρα αλλά και ομάδα απέκτησαν τίτλους και υπόσταση. Η Αργεντινή μετράει το τελευταίο της Μουντιάλ με τον Μαραντόνα. Η Νάπολι αντίθετα, έχει να πάρει πρωτάθλημα από την εποχή του. Αυτό λέει πολλά.

Στην μετέπειτα εποχή του Μαραντόνα υπήρξαν ικανότατοι παίκτες όπως οι Μπατιστούτα, Αϊμάρ, Ρικέλμε και φυσικά ο Λιονέλ Μέσι. Ο Λέο είναι για πολλούς ότι πιο κοντινό έχει υπάρξει στον Μαραντόνα. Ίσως και αθλητικά καλύτερος απ’ αυτόν όπως λένε. Οι Αργεντίνοι στο πρόσωπό του βλέπουν τον άνθρωπο που θα τους οδηγήσει μαζί με την παρέα του ξανά στην κορυφή.

Ομολογουμένως η πίεση ελέω ιστορίας και Μαραντόνα μπορεί να είναι βαριά αλλά ο Μέσι ξέρει πολύ καλά ότι η ομάδα κρέμεται από τις εμπνεύσεις του και το ταλέντο του. Μόνος του δεν είναι, αντιθέτως έχει ικανότατους παίκτες (Αγκουέρο, Ντι Μαρία, Μπανέγα, Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν) και κρυφούς ήρωες (Μασεράνο) αλλά είναι ο απόλυτος σταρ.

Ταχύτητα στις συναλλαγές, ασφαλείς πληρωμές και νόμιμο παιχνίδι με πολλές εκπλήξεις για το Μουντιάλ!

Η κατάρα και η πίεση να αλλάξουν την ιστορία

Η συγκεκριμένη φουρνιά της «Αλμπισελέστε» είναι ίσως από τις πιο ταλαντούχες φουρνιές των τελευταίων ετών. Αν ρίξουμε μια ματιά στους παίκτες και στους αριθμούς τους κάθε χρόνο θα καταλάβουμε πολλά. Ήδη φέτος η Αργεντινή κατεβαίνει με πάνω από πέντε παίκτες ως πρωταθλητές στη χώρα τους με την ομάδα τους.

Η εθνική όμως είναι εντελώς διαφορετική ιστορία. Τα πράγματα αλλάζουν και το βάρος είναι τεράστιο. Σίγουρα είναι τεράστιο για το παραπάνω κεφάλαιο που αναλύσαμε, όμως η συγκεκριμένη φουρνιά έχει δημιουργήσει και μια αρνητική παράδοση που θα την κυνηγάει μέχρι να έρθει κάποιος σημαντικός τίτλος. Η παρέα του Λέο Μέσι έχει χάσει σε δύο σερί τελικούς Κόπα Αμέρικα και τον τελικό του Μουντιάλ του 2014. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε μεν να βρεθεί σε τρεις τελικούς, όμως ηττήθηκε σε όλους.

Το γεγονός ότι αρκετός κόσμος την αποκαλεί «λούζερ» δεν είναι ψέμα. Βγάζει ολλανδικά συμπτώματα από την πλευρά της Λατινικής Αμερικής. Οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι μεγάλοι για να μετράνε μόνο συμμετοχές σε τελικούς κι η Αργεντινή ακόμα μεγαλύτερη για να αρέσκεται σ’ αυτό. Όλοι θέλουν την κορυφή. Πλέον η «Αλμπισελέστε» οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να φτάσει στην κορυφή της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Οφείλει όμως να αλλάξει την ιστορία που η ίδια έχει δημιουργήσει.

Καθημερινά προγράμματα επιβράβευσης* στη winmasters –             Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις*!

Το «πρέπει» και η τελευταία ευκαιρία του Λέο

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ένα κεφάλαιο από μόνος του για την εθνική Αργεντινής. Βλέπετε το να είσαι εκ των κορυφαίων ή ο κορυφαίος αποτελεί τόσο ευχή όσο και κατάρα.

Ο Λέο σε κάθε διοργάνωση κατεβαίνει μ’ ένα «πρέπει». Πρέπει να κατακτήσει Μουντιάλ με την εθνική ομάδα της χώρας του. Αρκετοί αναφέρουν ότι δεν συμμερίζονται τη συγκεκριμένη άποψη κι ότι οι μεγάλοι παίκτες δε φαίνονται μόνο από τους τίτλους. Δε διαφωνώ, μεγάλο παίκτη δεν σε κάνει μόνο η κατάκτηση τίτλων αλλά και πολλά άλλα. Διαφωνώ όμως όταν μιλάμε για τον Μέσι.

Ο Αργεντινός δεν είναι απλά μεγάλος παίκτης. Υπήρξε από μικρός ένα φαινόμενο. Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία και σίγουρα θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια. Έχει βάλει το όνομά του στην ιστορία του αθλήματος και μαζί με τη δική του εξέλιξη, έχει εξελίξει παράλληλα κι το άθλημα. Ο Μέσι είναι μοναδικός παίκτης και κάτι περισσότερο από σπουδαίος. Το ταλέντο του ποδοσφαιρικά ελάχιστοι το διαθέτουν. Στις μέρες μας έχει στοιχεία που δεν τα βρίσκεις σε άλλον. Έτσι, λοιπόν, ένας σπουδαίος παίκτης, ένα φαινόμενο πρέπει να δικαιολογήσει εκτός από τις επιδόσεις του και την ταυτότητά του με τίτλους. Μόνο με σημαντικούς τίτλους γίνεσαι ο απόλυτος ήρωας. Ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Το Μουντιάλ είναι η κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο. Πιο πάνω δεν υπάρχει άλλη. Οι μεγάλοι παίκτες που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα ιστορία στο ίδιο το άθλημα οφείλουν να έχουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Διαφορετικά αποτελεί μια κακή παράγραφο στην πλούσια ιστορία τους. Κυριαρχεί πάντα ένα «αλλά» δίπλα από τις φράσεις των κατορθωμάτων τους. Όπως μια φράση του στυλ: «Πέτυχε τόσα πολλά, πήρε τόσους τίτλους αλλά δεν έχει Μουντιάλ». Είναι η λεγόμενη… στάμπα.

Ο Μέσι το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Έχει αποδεχθεί ότι είναι σπουδαίος σαν παίκτης και θεωρεί κι ο ίδιος ότι πρέπει να έχει ένα Μουντιάλ. Μικρός έβλεπε σε βίντεο τον Μαραντόνα να κάνει περήφανη μια ολόκληρη χώρα και πλέον έχει την ευκαιρία να στεφθεί εκείνος εθνικός ήρωας της χώρας που θαύμαζε, της χώρας από την οποία κατάγεται. Υπέρτατη τιμή. Το θέλει πολύ κι όπως έχει αναφέρει άπειρες φορές, θα άλλαζε όλα του τα Champions League (τέσσερα στον αριθμό) γι’ αυτόν τον τίτλο.

Φέτος ηλικιακά είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία. Μάλλον το ξέρει κι ο ίδιος. Φαίνεται στο βλέμμα του, σαν να λέει: «’Η τώρα ή ποτέ!». Ο Μέσι σε λιγότερο από δέκα μέρες θα γίνει 31 ετών. Τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε αρκετά καλό αγωνιστικά φεγγάρι. Με την Μπαρτσελόνα δεν… κόπιασε τη σεζόν που μας πέρασε και μπόρεσε να βγάλει σχετικά ξεκούραστα τη χρονιά για να μπορέσει να δώσει τα πάντα στο Μουντιάλ.

Η Αργεντινή του Μέσι, λοιπόν, έχοντας ήδη έναν χαμένο τελικό το 2014, σε περίπτωση που φέτος φτάσει ξανά στην πηγή και δεν πιεί νερό, έπειτα με τον ίδιο να είναι 35 και ήδη με δύο χαμένους τελικούς στην πλάτη, δε νομίζω ότι θα μπορέσει να σηκώσει το ανάστημά του και να οδηγήσει σε τρίτο σερί τελικό τη χώρα του για να της δώσει το τρόπαιο.

Betshop.gr: Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα για το Μουντιάλ και πολλές εκπλήξεις για τους εγγεγραμμένους χρήστες!

Το μεγάλο στοίχημα του Μέσι

Τέλος, στην όλη ιστορία υπάρχει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για τον Λιονέλ Μέσι. Ένα στοίχημα, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να αποδείξει ότι κατέχει.

Η αγωνιστική αξία του Μέσι δεν αμφισβητείται. Υπάρχουν ορισμένες στιγμές που νομίζεις ότι ο συγκεκριμένος παίκτης έχει βγει από ηλεκτρονικό παιχνίδι. Οι ενέργειές του είναι μαγικές. Ωστόσο στο ποδόσφαιρο δε φτάνει μόνο αυτό. Το μεγάλο στοίχημα του Λέο είναι κατά πόσο μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας που θα κάνει η Αργεντινή για να βγει πρώτη στο φετινό Μουντιάλ.

Η δουλειά ενός ηγέτη είναι να κουβαλάει την ομάδα του στις δύσκολες στιγμές, να εμπνέει τους συμπαίκτες του, να τους μαζεύει και να τους οδηγεί στο να δώσουν το 120% των δυνατοτήτων τους. Έχουμε δει παίκτες να παίζουν πολύ καλύτερα απ’ όσο μπορούν δίπλα σ’ έναν ηγέτη. Τα παραδείγματα πολλά. Αυτό ακριβώς καλείται να κάνει κι ο Μέσι. Κάτι που οι Αργεντίνοι τελευταία φορά το είδαν στο πρόσωπο του Μαραντόνα.

Ο Μέσι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη απαίτηση. Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, όπως για παράδειγμα ότι έχει γαλουχηθεί εντελώς διαφορετικά απ’ ότι γενικότερα οι περισσότεροι παίκτες. Οι Αργεντίνοι φημίζονται για το «αλήτικο» και «παθιασμένο» ποδόσφαιρο που παίζουν. Φημίζονται για τη μαχητικότητά τους. Ο Μέσι δείχνει να έχει μάθει αλλιώς.

Αν θα καταφέρει να βγάλει εις πέρας το τεράστιο αυτό στοίχημα που ταλανίζει τον περισσότερο κόσμο για το φετινό Μουντιάλ, θα το μάθουμε στη φετινή διοργάνωση.

Δημήτρης Δημόπουλος

Tipster

Δείτε Ακόμα