Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
5

Προγνωστικά Μπάσκετ: Το Σαββατοκύριακο των Εθνικών Πρωταθλημάτων

Τα εθνικά πρωταθλήματα αρχίζουν και ανεβάζουν ρυθμό με κάθε αγώνα πλέον να αποκτά, σταδιακά, μεγάλη σημασία. Τώρα είναι που πρέπει να φανεί η δουλειά του καλοκαιριού. Στο Σαββατοκύριακο των εθνικών πρωταθλημάτων διαλέξαμε αγώνες από το ελληνικό, το γερμανικό και το ισπανικό πρωτάθλημα. Ας δούμε τα προγνωστικά μπάσκετ του διημέρου:


ΑΡΗΣ – ΛΑΡΙΣΑ

Άρης: Στη τελευταία θέση του πρωταθλήματος ο γηπεδούχος με ρεκόρ 4-11. Στην έδρα του όμως είναι σκληρό καρύδι με 4 νίκες και 3 ήττες. Ο Άρης προέρχεται από νίκη στο ντέρμπι με τον Ηρακλή, στο Αλεξάνδρειο, με σκορ 69-63. Ο αρχηγός Λευτέρης Μποχωρίδης με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος των κιτρίνων. Μεγάλη η διάθεση των παικτών στην επιτυχία των αμυντικών πλάνων της ομάδας.

Λάρισα: Άλλη μία νίκη, η 3η σερί, με σκορ 95-85 επί του ΠΑΟΚ στη Λάρισα για την ομάδα του κόουτς Αγγέλου. Ο Άντονι Χίκι με 26 πόντους έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ! Μετά τη μετακίνηση του Πάρκς στη Νίζνι, η Λάρισα ανακοίνωσε την απόκτηση του Ελιζά Τόμας. Ο Αμερικανός σέντερ είναι ρούκι στην Ευρώπη και θα κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα με τον Άρη. Με ρεκόρ 6-9 η ομάδα στην Α1.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Έχουμε σε εκτίμηση την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου. Με ταβάνι ο Άρης ωστόσο η έδρα του δίνει ώθηση. Θα πάμε σε 2 με χάντικαπ. Οι τολμηροί μπορούν να κινηθούν σε χαμηλότερο χάντικαπ.
18.01 15:45 ΑΡΗΣ – ΛΑΡΙΣΑ 2 +7.5 @1.60 (Stoiximan)


ΛΟΥΤΒΙΧΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γερμανία / BBL)

Λούτβιχσμπουργκ: Στη 2η θέση του γερμανικού πρωταθλήματος η γηπεδούχος με ρεκόρ 11-3 αλλά και αήττητη μέσα στο κάστρο της σε 7 αγώνες. Έχει να αγωνιστεί από τις 30.12 στην εντός έδρα νίκη της με σκορ 82-64 επί της Φρανκφούρτης. Ο Χαντίν Κάρινγκτον (σούτινγκ γκάρντ) και ο Μάρκος Νάιτ (σούτινγκ γκάρντ) με μέσο όρο 16 πόντους έκαστος αποτελούν τα βαριά χαρτιά της Λούτβιχσμπουργκ στη φετινή BBL.

Μπάγερν Μονάχου: Mε ρεκόρ 14-0 στο πρωτάθλημα Γερμανίας η Μπάγερν καταλαμβάνει τη 1η θέση στη λίγκα. Η ομάδα προέρχεται από δύο ήττες μέσα στη διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκα, από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Με καλές εμφανίσεις ο Μονρό και ο Μπρέι για τους Βαυαρούς.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Επιλογή θετικού χάντικαπ για την γηπεδούχο κόντρα στη κουρασμένη Μπάγερν Μονάχου λόγω Ευρωλίγκα. Περιθώριο και για μικρότερο χάντικαπ αν θέλουμε να ρισκάρουμε.
19.01 16:00 ΛΟΥΤΒΙΧΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 1 +9.5 @1.55 (Stoiximan)


ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΑΝΡΕΣΑ (Ισπανία / Liga Endesa)

Μπιλμπάο: H Μπιλμπάο είναι από τις ομάδες που έχουν γυρίσει τον διακόπτη για τα καλά! Το σερί νικών της στην ισπανική λίγκα έφτασε στον αριθμό 5. Τελευταίο της θύμα η Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη με σκορ 94-92! Με 4 παίκτες διψήφιους και τον Αξέλ Μπουτέιγ σε 33 λεπτά να σημειώνει 20 πόντους έφτασε στο μεγάλο διπλό που την έφερε στη 5η θέση με ρεκόρ 10-7. Φοβερό το ποσοστό του 75% στα δίποντα (30/40) για τους Βάσκους.

Μανρέσα: Σε τρομερή κατάσταση η Μανρέσα στην ισπανική λίγκα με 5 διαδοχικές νίκες, οι 3 εκτός έδρας! Πλέον έχει ρεκόρ 8-9. Την Τετάρτη είχε αγώνα για το θεσμό του fiba Champions League στην έδρα της Τούρκ Τέλεκομ. Γνώρισε την ήττα με 78-72 μετά από ένα πραγματικό ντέρμπι στο τελευταίο λεπτό. Της στοίχισε η χαμηλή παραγωγικότητα του 3ου δεκαλέπτου με μόλις 9 πόντους. Καλή παρουσία στο ριμπάουντ. Ο Ισπανός πάουερ φόργουορντ Πίρι Τόμας με 26 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος των φιλοξενούμενων.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Επιλογή πόντων για τη Μανρέσα. Στα εκτός έδρας για το ισπανικό πρωτάθλημα έχει επίθεση σε μέσο όρο τους 81 πόντους ενώ και η Μπιλμπάο στην έδρα της, συνήθως, έχει ματς με υψηλά σκορ.
19.01 18:00 ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΑΝΡΕΣΑ ΜΑΝΡΕΣΑ OVER 76.5 @1.50 (Stoiximan)


ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΡΑΣΤΑ ΒΕΧΤΑ (Γερμανία / BBL)

Μπάμπεργκ: Την Τρίτη γνώρισε την ήττα στην έδρα της Μόρναρ Μπάρ με 77-73 για τη διοργάνωση του fiba Champions League. Απελπιστικά άστοχη από τη γραμμή του τριπόντου. Καλύτερος παίκτης για την ομάδα της Βαμβέργης ο Ρέτιν Ομπασοχάν με 20 πόντους μαζί με 6 ασίστ. Με μία νίκη στα τελευταία 5 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Το τρέχον ρεκόρ της είναι στο 8-6 στη γερμανική λίγκα.

Ράστα Βέχτα: Με ρεκόρ 8-6 στη φετινή BBL η φιλοξενούμενη. Τελευταίο χρονικά ματς η εντός έδρας νίκη με σκορ 79-72 επί της Αντβέρπ για το fiba Champions League. Ωστόσο προβλημάτισε η αμυντική λειτουργία της ρακέτας της. Ο πόιντγκαρντ Τζος Γιάνγκ με 25 πόντους ήταν ο πολυτιμότερος για την Ράστα Βέχτα.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Στατιστική σύγκλιση στους πόντους που δέχεται η Μπάμπεργκ με τους πόντους που σημειώνει η φιλοξενούμενη, Ράστα Βέχτα.
19.01 19:00 ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΡΑΣΤΑ ΒΕΧΤΑ ΡΑΣΤΑ ΒΕΧΤΑ OVER 73.5 @1.50 (Stoiximan)

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

Παίξε στοίχημα με τις μεγαλύτερες αποδόσεις στο stoiximan.gr!

Nikos Critikos

- Tipster

Δείτε ακόμα :

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα