Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
5

Προγνωστικά Eυρωλίγκα: Η Εβδομάδα της 8άδας

Η εβδομάδα αυτή κατά τη γνώμη μας θα διαχωρίσει το γκρουπ ή μάλλον τα γκρουπ που ουσιαστικά θα παλέψουν για τις θέσεις 6-7-8. Θεωρούμε για άλλη μια φορά ότι θα είναι μεγάλη έκπληξη να σπάσει η πρώτη 5άδα. Τώρα αν υπολογίσουμε την, αναμενόμενη, άνοδο της Φενέρμπαχτσε τότε οι 9 ομάδες που διεκδικούν τις 3 αυτές θέσεις έχουν δρόμο μπροστά τους.


Άποψη μας είναι ότι η Φενέρ θα είναι στις 8 και ίσως και σε καλή θέση π.χ. 6η-7η. Ένα κλικ μπροστά στη διεκδίκηση των προνομιούχων θέσεων παραμένει ο Παναθηναϊκός και το Μιλάνο που όμως έχει ένα καυτό πρόγραμμα με 3 σερί δύσκολα εκτός έδρας.

Γενικά βατό πρόγραμμα έχει η Κίμκι αλλά η εικόνα στις πρόσφατες αναμετρήσεις της δεν είναι καλή. Υπάρχουν και ομάδες που πρέπει να κερδίσουν όλα τα εντός έδρας ματς που έχουν και να κυνηγήσουν, ίσως, 2 διπλά ώστε να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες τους για πρόκριση.

Τέτοιες είναι ο Ολυμπιακός και η Μπασκόνια με τη δεύτερη να έχει ακόμα πιο δύσκολο πρόγραμμα. Γενικά μετά από αυτή την εβδομάδα θα μπορέσουμε να πούμε ακόμα περισσότερα. Ας δούμε τα σημεία της Τρίτης και της Τετάρτης:

ΚΙΜΚΙ ΜΟΣΧΑΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Κίμκι Μόσχας: Με ρεκόρ 8-10 συνεχίζει η Κίμκι Μόσχας μετά τη νέα της ήττα στη διοργάνωση και 3η στη σειρά αυτή τη φορά μέσα στο σπίτι της από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με σκορ 83-81. Χαμηλή παραγωγικότητα σε ριμπάουντ και αστοχία στα τρίποντα έφεραν τη νέα γκέλα. Ο Σβέντ με 30 πόντους ήταν ο απόλυτος σταρ των Μοσχοβιτών. Η ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση και το παιχνίδι αυτό αποκτά νόημα τελικού (μέχρι τον επόμενο) για την υπόθεση 8άδα. Δεν είχε αγωνιστική υποχρέωση στη vtb.

Βαλένθια: Την ήττα της Βαλένθια από τον Ολυμπιακό την αναλύσαμε στο προηγούμενο άρθρο μας ελέω του αγώνα της στην Ισπανία κόντρα στη Μπανταλόνα. Όντως ενάντια στη Μπανταλόνα, στο εντός έδρας ματς, έβγαλε αντίδραση και σωστή λειτουργία σε άμυνα και επίθεση. Ήταν κυρίαρχη σε όλους τους τομείς και τα 4 δεκάλεπτα. Έτσι η νίκη ήρθε εύκολα με σκορ 100-70. Πήρε λεπτά συμμετοχής και ο Λόιντ ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Λαμπιρί με 13πόντους. Η νίκη αυτή έδωσε τη πρόκριση στην πιο εντυπωσιακή διοργάνωση της Ευρώπης στο final 8 του Κόπα Ντελ Ρέι που θα διεξαχθεί στις 13 Φλεβάρη στη Μάλαγα με τις υπόλοιπες ομάδες να είναι οι: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Σαραγόσα, Τενερίφη, Μάλαγα, Μπιλμπάο και Ανδόρρα. Θα ασχοληθούμε εκτενώς όταν έρθει η στιγμή. Το ρεκόρ της Βαλένθια στην EuroLeague είναι στο 8-10

ΠΡΟΤΑΣΗ: Ίσως το πιο ενδιαφέρον ματς της αγωνιστικής λόγω βαθμολογικής θέσης και των δύο. Θα πάμε σε ασφαλές χάντικαπ των φιλοξενούμενων. Οι τολμηροί μπορούν να πάνε σε ακόμα χαμηλότερα χάντικαπ καθώς οι τιμές είναι ιδιαίτερα θελκτικές. Στον αγώνα του πρώτου γύρου η ισπανική ομάδα είχε επικρατήσει της ρωσικής με σκορ 89-84.
14.1.2020 19:00 ΚΙΜΚΙ ΜΟΣΧΑΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ 2 +7.5 @1.90 (Stoiximan)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Ολυμπιακός: Άνεμος αλλαγής για τη Πειραϊκή ομάδα με την έλευση του κόουτς Μπαρτζώκα. Η παρουσία του σηματοδοτεί την εξάντληση των πιθανοτήτων για 8άδα και το χτίσιμο μια ομάδας ανταγωνιστικής για τη νέα χρονιά. Βέβαιη η προσθήκη 2 παικτών, γκάρντ και σέντερ καθώς και μια αφαίρεση ακόμα με μία επικείμενη παράλληλη πρόσθεση. Η ομάδα προέρχεται από σπουδαία νίκη στη Βαλένθια με σκορ 93-91. Συγκινητικός ο άποντος Νίκολα Μιλουτίνοφ που με μισό πόδι εξαφάνισε στην άμυνα τον πιο φορμαρισμένο σέντερ της EuroLeague, Μπόγιαν Nτούμπλιεβιτς. Ο Γιώργος Πρίντεζης των 18 πόντων και 7 ριμπάουντ μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ των 17 πόντων και 7 ριμπάουντ ήταν οι καθοδηγητές του Ολυμπιακού. H νίκη αυτή έσπασε σερί 3 ηττών και διαμόρφωσε το ρεκόρ της ομάδας στο 7-11. Απαραίτητη όχι μόνο η νίκη κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου αλλά και η επόμενη την Πέμπτη στο ΣΕΦ κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου.

Άλμπα Βερολίνου: Από την εντός έδρας ήττα με σκορ 89-95 κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ προέρχεται η ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας. Το πάλεψε μέχρι τέλους. Τα 14 επιθετικά ριμπάουντ και οι 22 ασίστ αποτελούν δείγμα μαχητικότητας και καλά προπονημένης ομάδας. Ο Μάρτιν Χέρμανσον με 16 πόντους έκανε άλλο ένα ποιοτικό παιχνίδι για την ομάδα του κόουτς Ρενέσες. Ήταν η 2η σερί ήττα και πλέον βρίσκεται στη 17η θέση της βαθμολογίας της EuroLeague με 5-13 ρεκόρ. Η ομάδα προέρχεται από ματς τη Κυριακή στη Μπάμπεργκ για τη γερμανική λίγκα όπου και νίκησε εύκολα με σκορ 82-66.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Προβάδισμα ο Ολυμπιακός. Στο ματς του πρώτου γύρου οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει στο Βερολίνο με σκορ 99-80.
14.1.2020 21:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 1 -4.5 @1.50 (Stoiximan)

Ολυμπιακός - Άλμπα με +224 επιλογές στοιχήματος στον stoiximan.gr!


ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Ζεντίτ Αγίας Πετρούπολης: Με τη νίκη της στη Μόσχα με 83-81 επί της Κίμκι την προηγούμενη αγωνιστική της EuroLeague τερμάτισε ένα μίνι σερί 2 ηττών. Ο κόουτς Πλάθα είδε και πάλι την ομάδα του να μάχεται ως το τελευταίο λεπτό. Κέρδισε τη μάχη της ρακέτας ενώ είχε 23 ασίστ για 14 λάθη. Ο Ουίλ Τόμας με 20 πόντους και χέρι αλφάδι μαζί με τους Χόλινς (15 πόντοι) και Πονίτκα (12 πόντοι) υπήρξαν κομβικοί για την ομάδα της Ζενίτ. Το ρεκόρ της βρίσκεται στο 5-13. Δεν είχε αγωνιστική υποχρέωση στη vtb αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μπασκόνια: Θύμα της Φενέρμπαχτσε μέσα στην έδρα της, η Μπασκόνια. Το τελικό σκορ 65-79 δείχνει την εικόνα του αγώνα. Αποτέλεσμα ήταν να επιδεινωθεί το ρεκόρ της σε 7-11. Άνευρο, άστοχο και χωρίς μυαλό το μπάσκετ της ομάδας του κόουτς Ιβάνοβιτς στον προκείμενο αγώνα. Σενγκέλια με 21 πόντους και Φολ με 18 πόντους ήταν ουσιαστικά όλη η ομάδα. Την Κυριακή έβγαλε αντίδραση στον αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος αφού επικράτησε με 89-72 εκτός έδρας της Γκράν Κανάρια.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Στο ματς του πρώτου γύρου η Μπασκόνια είχε επιβληθεί με 70-60 της Ζενίτ. Στον αγώνα αυτό θα επιλέξουμε θετικό χάντικαπ στους, χωρίς άγχος, γηπεδούχους.
15.1.2020 19:00 ZENIT ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 1 +5.5 @1.50 (Bet 365)


ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Ερυθρός Αστέρας: Με σκορ 83-80 νίκησε και την Βιλερμπάν στη Γαλλία! Τρέχει σερί 4 νικών και πλέον έχει 9 νίκες και 9 ήττες! Με μπάζερ μπίτερ του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Κέβιν Πάντερ και με φοβερή απόδοση του πρώην παίκτη της Φενέρμπαχτσε, Βλάντιμιρ Στίματς (21 πόντοι) πήρε άλλη μια σπουδαία νίκη στη διοργάνωση της EuroLeague.
Δε πήρε πολλά σουτ τριών πόντων η ομάδα προτιμώντας παιχνίδι μέσα στο ζωγραφιστό. To απόγευμα της Δευτέρας είχε ματς στο Σπορτς Χολ Πίνκι του Βελιγραδίου κόντρα στη Μέγκα Μπέμαξ όπου και νίκησε εύκολα με 103-85.

Ζαλγκίρις: Το ρεκόρ της είναι στο 5-13 μετά την ήττα της στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με σκορ 88-82. Η αλήθεια είναι ότι λύγισε πολύ δύσκολα. Υστέρησε σε όλους τους τομείς αλλά σε λεπτομέρειες. Κορυφαίος των Λιθουανών ο Τόμας Γουόλκαπ με 19 πόντους, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο Λούκας Λεκαβίτσιους με 21 πόντους και ο Κέι Σι Ρίβερς με 12 πόντους ήταν συγκινητικοί. Το Σάββατο επικράτησε εντός έδρας της Νεβέζις με 89-84 για την λίγκα της Λιθουανίας. Η διαφορά ήταν διψήφια και περιορίστηκε στα τελευταία 2 λεπτά.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Τελευταίο χαρτί της Ζαλγκίρις. Απίθανη η φόρμα του Ερυθρού Αστέρα. Ρισκάρουμε με φιλοξενούμενους. Στον αγώνα του πρώτου γύρου ο Ερυθρός Αστέρας είχε νικήσει στο Κάουνας με σκορ 61-59.
15.1.2020 20:00 ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 2 +5.5 @1.50 (Bet 365)

Το Παναθηναϊκός - Μπάγερν παίζει στην Bet365!


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Παναθηναϊκός: Με σκορ 96-87 γνώρισε την ήττα στο Μιλάνο από την τοπική ομάδα. Σε ένα ματς που ουσιαστικά ποτέ δεν απείλησε την ομάδα του κόουτς Μεσίνα. Αδύναμος στη ρακέτα και με κακή περιφερειακή άμυνα γνώρισε φυσιολογικά την ήττα. Οι 11 ασίστ του Καλάθη δε μπόρεσαν να βοηθήσουν. Ο Φριντέτ για άλλο ένα παιχνίδι έπιασε καλή απόδοση με 28 πόντους σε 24 λεπτά συμμετοχής και 5/8 τρίποντα. Μπορεί η ήττα από το Μιλάνο να πλήγωσε διότι στην επιμέρους βαθμολογία το Μιλάνο κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι στο 2-0 όμως η γενική εικόνα της βαθμολογικής του θέσης παραμένει θετική. Εξυπακούεται η εκμετάλλευση της έδρας του ειδικά κόντρα σε ομάδες όπως η τωρινή του αντίπαλος. Το ρεκόρ του είναι στο 10-8. Την Κυριακή είχε αγώνα για την Α1 στο ΟΑΚΑ κόντρα στο Λαύριο. To τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 105-74.

Μπάγερν Μονάχου: Με σκορ 84-77 γνώρισε την ήττα στο Άουντι Ντόουμ από την Τσσκα. Κακή στο πρώτο μέρος αλλά ανταγωνιστική στο δεύτερο ημίχρονο. Ιδιαίτερο στατιστικό τα 7 κλεψίματα και οι 19 ασίστ για 10 λάθη. Μονρό με double-double, 20 πόντους και 10 ριμπάουντ και Λούσιτς με Ουέστις από 17 πόντους ο καθένας ήταν οι καλύτεροι για του Βαυαρούς. Θέλει προσοχή καθώς η ομάδα της Μπάγερν δεν είχε αγωνιστική υποχρέωση στη Γερμανία αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Τον πρώτο λόγο ο Παναθηναϊκός, που όμως πρέπει να προσέξει γιατί η Μπάγερν δεν έχει να χάσει κάτι. Στο ματς του πρώτου γύρου οι πράσινοι είχαν επικρατήσει στο Μόναχο με σκορ 84-77. Δεν μας ενθουσιάζουν οι τιμές του άσσου ακόμα και με χάντικαπ για αυτό θα πάμε σε λογικό Under με μια φυσιολογική στοιχηματική τιμή.
15.1.2020 21:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ UNDER 170.5 @1.50 (Bet 365)

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

Nikos Critikos

- Tipster

Δείτε ακόμα :

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα