Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
5

Στοίχημα Δημοτικές Εκλογές & Περιφερειακές

Προγνωστικά Αυτοδιοικητικών εκλογών 2023!

Στις κάλπες οδηγήθηκαν οι Έλληνες πολίτες στις 8 Οκτωβρίου, ώστε να αναδείξουν το νέο περιφερειακό ηγέτη της εκάστοτε περιοχής και όπου κριθεί απαραίτητο, θα γίνουν επαναληπτικές θα λάβουν χώρα στις 15 Οκτωβρίου. Η μεγάλη διαφορά με τις εκλογές που διοργανώθηκαν το 2019, είναι πως πλέον για οριστεί κάποιος νικήτης, πρέπει να να έχει συγκεντρώσει το 43% και άνω. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει τότε, οι πολίτες θα οδηγηθούν στην επαναληπτική διαδικασία.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αποδόσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε όλές τις περιφέρειες και σε όλους τους δήμους της χώρας.

ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗ STOIXIMAN

Στοίχημα Δημοτικές εκλογές 2023

Δήμος Αθηναίων

Στο δήμο της πρωτεύουσας  ο Κώστας Μπακογιάννης φαίνεται, να παρουσιάζεται ικανός να νικήσει στις εκλογές, μιας που ο υπόλοιπος ανταγωνισμός απο τους Χάρη Δούκα και Κώστα Ζαχαριάδη, φαίνεται να μην είναι ικανός, να μπορεί να εκθρονίσει τον νυν δήμαρχο Αθηναίων.

Βάσι λοιπόν των αποτελεσμάτων, ο Κώστας Μπακογιάννης (ΝΔ) συγκεντρώνει ποσοστό 41,3% και ο Χάρης Δούκας (ΠΑΣΟΚ) ακολουθεί με ποσοστό 14,3%. Στην τρίτη θέση βλέπουμε με 13,4% είναι ο Κώστας Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ). Με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα οι δημότες Αθηνών, θα οδηγηθούν εκ νέου στις κάλπες.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Η συμπρωτεύουσα φαίνεται πως θα έχει αρκετά υψηλό ανταγωνισμό στην ανάδειξη του νέου της δημάρχου. Οι κάλπες λοιπόν έδειξαν πως ο νυν δήμαρχος Ζέρβας Κωσταντίνος έλαβε το ποσοστό 27,33%, ο κ. Αγγελούδης το 25,74% και ο κ. Πέγκας Σπυρίδων το 20,75%. Η κούρσα των τριών αυτών υποψηφίων, ήταν αρκετά δυναμική, από τα ποσοστά τα οποία προέκυψαν, αν και όπως βλέπουμε εδώ μεταξύ των δύο πρώτων θα κριθεί το αποτέλεσμα τη Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών.

Δήμος Πειραιά

Ο δήμος Πειραιά, θα συνεχίσει να έχει στη θέση του δημάρχου τον Ιωάννη Μώραλη, με ποσοστό 69,89%. Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιώργου Γαβριλίδη, δεν κατάφερε να εκθρονίσει τον ξαναεκλεγούμενο δήμαρχο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 13,93%.

Ενώ ο υποψήφιος με το ΚΚΕ Αμπατέλιος Νικόλαος κατάφερε να λάβει το 11,61% των ψήφων.

Δήμος Περιστερίου

Ο μεγαλύτερος δήμος της Αττικής, συνεχίζει να δείχνει την εμπισύνη του στον Ανδρέα Παχατουρίδη, λαμβάνοντας το 77,98% των ψήφων του δήμου, με αποτέλεσμα να επανεκλέγεται για έκτη συνεχόμενη φορά ως δήμαρχος. Μάλιστα συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό στην 21χρονη θητεία.

Δήμος Πατρών

Ο νυν δήμαρχος της Πάτρας ο κ. Πελετίδης Κωσταντίνος μπορεί να μη κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος εκ νέου από το πρώτο γύρο μαζεύοντας το 39,57%, αλλά σίγουρα απέκτησε ένα σημαντικό προβάδισμα, κόντρα στον άμεσο ανταγωνιστή του το κ. Σβόλη Κωνσταντίνο που συγκέντρωσε το 25,57% των ψήφων, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι όπως ο Αϊβαλής Βασίλειος 19,73% και ο Ψωμάς Πέτρος 14,75%. Να πούμε πως αυτά τα ποσοστά, θα στείλουν τους πολίτες της Πάτρας εκ νέου στις κάλπες.

Δήμος Γλυφάδας

Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Αττική συγκέντρωσε ο δήμαρχος της Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου με το σαρωτικό νούμερο 83,75%. Μάλιστα αποτελεί και προσωπικό του ρεκόρ, μιας που στις εκλογές του 2019 έλαβε 79,01%. Να αναφέρουμε πως ο Γεωργούλας Ευστάθιος συγκέντρωσε το 7,52%, ο Στεφανίδης Αλέξιος το 6,39% και ο Πυρουνάκης Νικόλαος το 2,35%.

ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΟ BETSHOP

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Σε ντέρμπι κατέληξε η διαδικασία της ψηφοφορίας στο Ηράκλειο. Ο Νικόλαος Μπάμπαλος για λίγο δεν κατάφερε να φτάσει σε ποσοστό υψηλότερο του 43%, μιας που έλαβε το ποσοστό των 41,79%, έναντι του 30,91% που συγκέντρωσε ο Παπαδημητρίου Γεώργιος, οδηγώντας του δύο υποψηφίους την επόμενη Κυριακή στις κάλπες.

Να πούμε πως στου υπόλοιπους υποψηφίους τα νούμερα είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα, μιας που η κ. Παπαϊωάννου Καλλιόπη σύλλεξε το ποσοστό των 10,36%, ο Κουτρούλης Κυριάκος το 9,07%, ο Μπαρμπούνης Νικόλαος το 5,95% και ο Ράγκος Γεώργιος το 1,92%.

Δήμος Λάρισας

Παρότι στις αποδόσεις όλα φαίνονταν, πως θα έχουμε ντέρμπι και στο εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, ο Μάμακος Αθανάσιος συγκέντρωσε το 51,14% το ψήφων. Μετά από τη δύσκολη περίοδο που πέρασε η θεσσαλική πόλη, αποφάσισε να αλλάξει το πρόσωπο της εξουσίας εκθρονίζοντας τον κ. Καλογιάννη Απόστολο, ο οποίος είχε το δικό του λόγο στα ποσοστά των αποτελεσμάτων μαζεύοντας το 37,13%. Ο κ. Κρίκης Πέτρος έλαβε το 8,92% των ψήφων και ο Βαϊούλης Κωσταντίνος το 2,82%.

Δήμος Αιγάλεω

Στο δήμο του Αιγάλεω τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο κ. Σκλαβούνος Λάμπρος, που συγκέντρωσε το 37,57% των ψήφων, έναντι του ποσοστού του 24,90% του νυν δημάρχου Γκίκα Ιωάννη. Στους υπόλοιπους υποψηφίους τα ποσοστά κινήθηκαν 17,57% ο κ. Μπίρμπας Δημήτριος, ο κ. Καραγιάννης Νικόλαος στο 13,91%, ο κ. Σάμιος Κωσταντίνος στο 4,04% και ο Βαϊνάς Παντελής στο 1,99%. Με αυτά τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι οδηγούντε στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών.

ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗ BET365

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Στη πόλη της βόρειας Ελλάδας, τα αποτελέσματα έδειξαν πως θα υπάρχει μεγάλη ανταγωνιστικότητα στις επαναληπτικές εκλογές που εν τέλει θα φτάσουν οι υποψήφιοι, μιας που ο κ. Ζαμπούκης Ιωάννης σύλλεξε το 32,44%, ο κ. Σταυράκογλου Σταύρος το 28,96%, ο κ. Λαμπάκης Ευάγγελος, ο κ. Πέτροβιτς Δημήτριος το 12,18% και ο κ. Δευτεραίος Σάββας το 7,75% και χάρις αυτών των αποτελεσμάτων θα οδειγηθούν στις επαναληπτικές εκλογές.

Στοίχημα Περιφερειακές εκλογές 2023

Περιφέρεια Αττικής

Η πρώτη που θα δούμε φυσικά, είναι και αυτή που απασχολεί την μερίδα του λέοντος της χώρας μας, την Αττική. Εδώ ο κ. Χαρδαλιάς Νικόλαος θεωρείται περιφερειάρχης από το πρώτο γύρο των εκλογών, μιας που έφτασε το ποσοστό του 46,75% των ψήφων, ο κ. Ιωακειμίδης Γεώργιος  15,52%, ο κ. Πρωτούλης Ιωάννης 13,87%, ο κ. Σγούρος Ιωάννης 13,31%, ο κ. Καμπούρης Φίλιππος το 3,18, ο κ. Δημητρίου το 2,89%, η κ. Τσίχλη Μαριάνα 2,46% και ο κ. Τουλγαρίδης το 2,02%.

Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Εδώ είδαμε πως ήτανε μια κούρσα για έναν. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκ των αποτελεσμάτων από το πρώτο γύρο έφτασε να έχει το πολύ υψηλό ποσοστό του 60,28%, όντας πλέον ο περιφερειάχρης της Κ. Μακεδονίας για μια ακόμα φορά. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι να πούμε πως κινήθηκαν σε αρκετά χαμηλά ποσοστά, αφούο κ. Παπαστεργίου Χρήστος είχε 10,61%, ο κ. Αβραμόπουλος Σωτήριος το 7,97%, ο κ. Μυλόπουλος Ιωάννης 7,15%, ο κ. Κυριλίδης Δήμος 4,00%, ο κ. Ρόκος Βασίλειος 3,87%, ο κ. Γκανούλης Φίλίππος 2,42%, η κ. Χαραλαμπίδου Δέσποιδα 1,94% και ο Αγαπητός Αθανάσιος 1,76%.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στη Στερεά Ελλάδα είχαμε επίσης νικητή, μιας που ο κ. Σπανός Φάνης κατάφερε, να συγκεντρώσει το 48,35%, καθορίζοντας τον, ξανά περιφερειάρχη. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο κ. Απόστολος Γκλέτσος με 24,88% και ακολούθησαν οι Μαρκόπουλος Κωσταντίνος με 10,98%, ο κ. Μπασδέκης Κωσταντίνος 8,94% και ο Αποστολίδης Λουκάς με 6,85%.

Περιφέρεια Κρήτης

Στη πιο νότια περιφέρεια της χώρας τώρα, έφτασε στη νίκη και ο πρότεινος περιφερειαρχης Σταύρος Αρναούτης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ άφησε αρκετά πιο πίσω του υπόλοιπους στη κούρσα των ψήφων, αφοού ο ίδιος έφτασε σε ποσοστό 78,29% και οι κ. Δανέλλης Σπυρίδων 11,05%, κ. Μαρινάκης Αλέξανδρος 8,22% και ο κ. Ζαμπουλάκης Νικόλαος το 2,44%. 

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τώρα θα δούμε το βορειότερο κομμάτι της Ελλάδας, που βλέπουμε το μεγάλο φαβορί τον Χρήστο Μέτιο, ο οποίος είναι στη θέση από το 2016 και έχει και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Στη δεύτερη θέση της λίστας των ψήφων, βλέπουμε τον Χριστόδουλο Τοψίδη με ποσοστό ψήφων 35,33%, που όπως όλα δείχνουν οι δύο τους θα είναι στη κούρσα για την ανάδειξη του νέου περιφερειάρχη, μιας που υπόλοιποι υποψήφιοι έμειναν αρκετά πιο πίσω.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

H νυν περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, η οποία έχει τη στήριξη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της χρόνιας φιλίας κιόλας με το πρωθυπουργό, είχε πολύ υψηλό ανταγωνισμό για την κατάκτηση της νίκης της, αφού ήρθε δεύτερη στη σχετική ψηφοφορία συγκεντρώνοντας το 27,43% των ψήφων.

Στο άλλο χέρι έχουμε τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας ξανά και φαβορί, το κ. Τρεπεκλή Ιωάννη, μιας που πήρε μια σημαντική διαφορά κόντρα στη κ. Κράτσα, αφού κατάφερε να φέρει το ποσοστό ύψους 27,43%. Ποσοστό που σίγουρα μπορεί να τον κάνει να νιώθει μια ασφάλεια, ωστόσο όχι βεβαιότητα για την έκβαση του αποτελέσματος.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στη περιφέρεια του βόρειου Αιγαίου παρατηρήσαμε, πως θα υπάρξει ντέρμπι, για να ανάδειξη του νέου περιφερειάρχη. Από την μια έχουμε τον Αλκιβιάδη Στεφανή, με ποσοστό 39,98% και ο έτερος ανταγωνιστής  να είναι ο Κώστας Μουντζούρης με ποσοστό 33,81%. Οι υπόλοιποι δεν δείχνουν πως στην επαναληπτική διαδικασία, θα είναι σε ανταγωνιστικά επίπεδα, αφού τα ποσοστά τους ήταν της κ. Κυρίτσης Αγλαΐας στο 13,18%, κ. Χοχλάκα Βασιλικής στο 11,42% και του κ . Μανάβη Νικόλαου στο 1,61%. 

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τη στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία είχε το φαβορί Δημήτρης Πτώχος, ο οποίος για ένα πολύ μικρό ποσοστό δεν κατάφερε να φέρει ει πέρας το έργο του, μιας που σύλλεξε το 42,60%, μόλις 0,40% για την ανάδειξη του ως περιφερειακό αρχηγό. Ο λόγος που δεν έφτασε σε αυτή τη νίκη ήταν το αρκετά υψηλό ποσοστό, που ψήφισε τον ανταγωνισμό του, το κ. Τατούλη Πέτρο, όντας στο 31,85%. Κάπως έτσι λοιπόν οι κάτοικοι στη περιφέρεια Πελοποννήσου θα οδηγηθούν εκ νέου στις κάλπες, για να ορίσουν το νέο τους περιφερειάρχη.

Προγνωστικά εκλογών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα προγνωστικά, για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών και δημοτικών εκλογών. Μόλις δημοσιευτούν θα σπεύσουμε να σας ενημερώσουμε για τις προτάσεις μας σχετικά.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

giorgos merris

- Tipster

Δείτε ακόμα :

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα