Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
5

Αστρονομικά ποσά κάνουν κουμάντο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο

Η κάθε εποχή έχει και τα δικά της δεδομένα και σύμφωνα με την ιστορία το τότε με το σήμερα έχει αλλάξει εντελώς. Στο παρελθόν τα πράγματα ήταν πολύ πιο αγνά και διαφορετικά. Πλέον στο ποδόσφαιρο χορεύουν τα εκατομμύρια και χωρίς αυτά καμία ομάδα δεν έχει τύχη για διάκριση.

Οι Άγγλοι αποφάσισαν μια μέρα να ανακαλύψουν ένα άθλημα που στην πορεία θα αγαπούσε σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης. Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο ασχολούνται μ’ αυτό και εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό.

Καλώς ή κακώς το ποδόσφαιρο έχει μπει στη ζωή όλων μας και αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο τα δεδομένα που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια, έχουν πάψει πλέον να ισχύουν. Όπως είναι λογικό κάθε εποχή θέτει τους δικούς της κανόνες και ο κόσμος -συνεπώς και το ποδόσφαιρο- μεταλλάσσονται στο χρόνο.

Στοίχημα με 100% προσφορές* εγγραφής για νέα μέλη

Δυστυχώς όμως για το ποδόσφαιρο τα δεδομένα δεν είναι και τόσο θετικά. Μπορεί ότι κι αν γίνει να μην χάσει ποτέ τη μαγεία του, μπορεί να αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον «Βασιλιά των Σπορ» ωστόσο ορισμένα πράγματα καλό είναι να λέγονται διότι κακά τα ψέματα μ’ αυτά τα νέα δεδομένα το ποδόσφαιρο έχει χάσει ως ένα σημείο τη μαγεία του.

Πλέον στο συγκεκριμένο άθλημα δεν κυριαρχεί το συναίσθημα, ο επαγγελματισμός, ο σεβασμός προς μια ομάδα που ανέδειξε έναν ποδοσφαιριστή και όλα τα συναφή. Τα νέα δεδομένα έχουν φέρει στην επιφάνεια τους μάνατζερ, τις σκληρές διαπραγματεύσεις και φυσικά τα υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Τίποτα δεν είναι ίδιο κι όλα έχουν αλλάξει. Όλοι (μάνατζερ, ομάδες, παίκτες) κοιτάζουν πως να αποκτήσουν περισσότερα χρήματα κι έπειτα όλα τα υπόλοιπα. Δεν σκέφτονται με βάση το συναίσθημα αλλά με βάση το συμβόλαιο (χρήματα), ενώ παράλληλα έχουν αφήσει στην άκρη τον επαγγελματισμό και το σεβασμό, διότι ορισμένοι (όχι όλοι) έχουν «προδώσει» συλλόγους για ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Με λίγα λόγια το ποδόσφαιρο ελέγχεται πλήρως από τα λεφτά που πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο και αυξάνονται μελλοντικά. Τελευταίο παράδειγμα φυσικά αποτελεί η μετεγγραφή του Νεϊμάρ Τζούνιορ από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Sportingbet: Μοναδικό πρόγραμμα ανταμοιβής για την εγγραφή σας!

Ο Βραζιλιάνος σταρ αποφάσισε πως θέλει να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα για λόγους που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Σίγουρα όταν θες να είσαι το νούμερο ένα σ’ έναν σύλλογο, είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι στην Μπαρτσελόνα. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι εκεί υπάρχει ο Λιονέλ Μέσι και από κάτω είναι όλοι οι υπόλοιποι.

Όμως ρόλο δεν έπαιξε μόνο αυτό αλλά και τα λεφτά που θα λάβει απ’ αυτή την μετεγγραφή ο Νεϊμάρ και φυσικά η ίδια η Μπαρτσελόνα. Να αναφέρουμε ότι η μετεγγραφή του Βραζιλιάνου έκλεισε στα 222 εκ ευρώ! Ναι, πολύ καλά ακούσατε, 222 εκ ευρώ!

Έτσι, αποτελεί την ακριβότερη μετεγγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου με δεύτερη εκείνη του Πολ Πογκμπά με 120 εκ ευρώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιντετ πέρυσι. Μέσα σε δύο χρόνια δαπανήθηκαν συνολικά 342 εκ ευρώ!

Πραγματικά απίστευτα ποσά, τα οποία δεν έχουν καμία λογική, καθώς μιλάμε για ανθρώπους που παίζουν ποδόσφαιρο κι όχι για υπερανθρώπους που κάνουν κάτι το οποίο δεν μπορούν να κάνουν οι κοινοί θνητοί.

Παίξε νόμιμα στη Vistabet με το μοναδικό πρόγραμμα ανταμοιβής!

Ωστόσο το γεγονός ότι τα πράγματα οδεύουν από το κακό στο χειρότερο δεν φαίνεται μόνο από τα ποσά που έχουν δαπανηθεί αλλά και από ακόμα δύο στοιχεία, τα οποία θα σας παραθέσω παρακάτω.

Είναι δεδομένο ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει αυτή η κατάσταση μελλοντικά. Θα το μάθουμε όμως πολύ σύντομα αυτό.

Ο Νεϊμάρ στοίχισε 222 εκ ευρώ στην Παρί, η οποία χωρίς κανέναν δισταγμό τα έδωσε στην Μπαρτσελόνα και τον έφερε στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Ταξιδεύοντας στο παρελθόν μπορούμε εύκολα να δούμε τι αγόραζες παλιότερα με 200 εκ ευρώ που στοίχισε εν έτη 2017 ο Νεϊμάρ.

Η λίστα μας περιλαμβάνει τους Ντιέγκο Μαραντόνα (1968-1997), Ρομπέρτο Μπάτζιο (1982-2004), Άλαν Σίρερ (1986-2006), Ζινεντίν Ζιντάν (1989-2006) και Ρονάλντο ντε Λίμα (1990-2015). Ανά εποχή, λοιπόν, μ’ αυτά τα λεφτά κάποτε αγόραζες συνολικά 39 Μαραντόνα, 24 Μπάτζιο, 13 Σίρερ, 4 Ζιντάν και 15 Ρονάλντο.

Betshop.gr: 100% ανανεωμένη, και καταθέσεις με PaySafe Card!

Πραγματικά όπως μπορείτε εύκολα να καταλάβετε, ποδοσφαιριστές με σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα από τον Νεϊμάρ, κόστιζαν κάποτε πολύ λιγότερα χρήματα.

Από εκεί και πέρα ακόμα ένα φωτεινό παράδειγμα που έρχεται να κουμπώσει με τα παραπάνω είναι κι εκείνο του Ρόμπι Φάουλερ. Ο Άγγλος επιθετικός που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Ήρθε από τις ακαδημίες των «reds» και κατάφερε να πετύχει τρομερά πράγματα και να δείξει το πλούσιο ταλέντο. Συγκεκριμένα σε ηλικία 18 χρονών πέτυχε 18 γκολ σε μία χρονιά. Ένα χρόνο μετά (19 ετών) ο Φάουλερ εκτόξευσε την παραγωγικότητά του και έφτασε τα 31 γκολ σε μια σεζόν.

Η άνοδος του συνεχίστηκε και σε ηλικία 20 χρονών ο Άγγλος φόρ είχε 36 γκολ, ενώ τέλος, στα 21 του έβαλε 31 γκολ. Με τα τωρινά δεδομένα πόσα εκατομμύρια θα άξιζε να πάρει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής; Τεράστια απορία και μεγάλο θέμα συζήτησης.

Championsbet: Νόμιμο στοίχημα με επιβράβευση εγγραφής, & Cashout!

Τέλος, ακόμα ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι τα δεδομένα πλέον στο ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει προς το χειρότερο είναι και το ποσό που θα λαμβάνει ο Νεϊμάρ.

Παρακάτω θα δείτε ορισμένα ποσά που θα βγάζει συνολικά ο Βραζιλιάνος σταρ και θα καταλάβετε πλήρως ότι μιλάμε για χρήματα που δεν αξίζει κανένας φυσιολογικός άνθρωπος. Σίγουρα όμως αυτή είναι η κατάσταση και πλέον δεν αλλάζει.

Συγκεκριμένα ο Νεϊμάρ θα λαμβάνει περίπου 1 ευρώ κάθε δευτερόλεπτο, 59 ευρώ κάθε λεπτό, 3540 ευρώ κάθε ώρα, 85 χιλιάδες ευρώ κάθε ημέρα, 594 χιλιάδες ευρώ κάθε εβδομάδα, 2,58 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα και 30,93 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Με λίγα λόγια… τα συμπεράσματα δικά σας!

Δημήτρης Δημόπουλος

Dimitris Dimopoulos

- Tipster

Δείτε ακόμα :

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα