Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
5

Φενέρ-Ολυμπιακός: Τεράστια μάχη στον τελικό της Euroleague!

Το ζευγάρι του μεγάλου τελικού της Euroleague έγινε γνωστό εδώ και λίγες ώρες. Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακός θα κοντραριστούν στην Πόλη έχοντας ως στόχο να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο.

Τελικά θα δούμε την πρώτη κατάκτηση από πλευράς Φενέρ ή ο Ολυμπιακός θα διακριθεί για τέταρτη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση; Ένα ερώτημα που θα απαντηθεί την ερχόμενη Κυριακή (21/5).

Για μια ακόμα χρονιά η Euroleague φτάνει στο τέλος της, καθώς έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού. Δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο και μόλις μία θα καταφέρει να το κατακτήσει κι έπειτα να πανηγυρίσει αυτή την επιτυχία.

Σίγουρα οι προβλέψεις που μπορούν να γίνουν είναι πολλές για ένα τέτοιο ματς και οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν από τώρα το φαβορί και το αουτσάιντερ. Ωστόσο όλα θα απαντηθούν την Κυριακή το βράδυ στο παρκέ.

Η Φενέρ, λοιπόν, θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και όλοι περιμένουμε να δούμε μια σπουδαία μάχη. Οι Τούρκοι μπορεί να είναι το φαβορί και οι «ερυθρόλευκοι» το αουτσάιντερ, όμως όλα ανατρέπονται στον αθλητισμό, καθώς δεν παίζουν μπάσκετ οι προβλέψεις.

Αρχικά η Φενέρ χρίζει ιδιαίτερης προσοχής και φυσικά κόντρα στους Τούρκους η αδράνεια του αντιπάλου πληρώνεται ακαριαία. Στην λίστα των θετικών στοιχείων της Φενέρ βλέπουμε την ποιότητα των παιχτών της αρχικά. Η τούρκικη ομάδα είναι καλύτερη ποιοτικά από τον Ολυμπιακό.

Το πρόγραμμα ανταμοιβής της Vistabet σε περιμένει!

Διαθέτει εξαιρετικούς παίχτες σε κάθε θέση. Παίχτες που είναι ικανοί να σκοτώσουν τον αντίπαλο και να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους. Γι’ αυτό το λόγο είναι και δύσκολη η αμυντική αντιμετώπιση από οποιαδήποτε ομάδα. Διότι δεν περιορίζεται σ’ έναν ή δύο καλούς παίχτες. Τέλος, το στυλ της ομάδας είναι αμυντικό, διότι μέσω των σκληρών αμυνών η Φενέρ βρίσκει ρυθμό και εξασφαλίζει τον έλεγχο του αγώνα.

Όσον αφορά την backcourt η Φενέρ διαθέτει παίχτες που συνδυάζουν οργάνωση παιχνιδιού, καλή άμυνα και φυσικά σκορ στην επίθεση. Αρχικά ο Κώστας Σλούκας οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας επιθετικά, πιέζει την πρώτη πάσα και τα αντίπαλα guard σε όλο το γήπεδο αν χρειαστεί, ενώ μπορεί και να σκοράρει ορισμένους πόντους.

Από εκεί και πέρα ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είναι «κλειδί» για την περιφέρεια της Φενέρ. Παίχτης που με τα μακριά του χέρια θα προσφέρει λύσεις στην άμυνα, ενώ στην επίθεση είναι δεινός εκτελεστής με αποτέλεσμα αν βρει ρυθμό να μπορέσει να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του.

Μπορεί η backcourt της Φενέρ να είναι δυνατή αλλά η συγκεκριμένη ομάδα διαθέτει κι εξαιρετική frontline. Με τους Ούντο, Βέσελι και Κάλινιτς η ομάδα του Ζοτς είναι ικανή να βάλει σε μεγάλους μπελάδες τον αντίπαλο.

Αρχικά ο Κάλινιτς είναι εξαιρετικός αμυντικός, ενώ στην επίθεση δίνει σκορ με εύστοχα τρίποντα, έπειτα ο Βέσελι με το ύψος του (2,13), τα μακριά του χέρια είναι ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, ενώ χρησιμοποιεί τη δύναμη και τον όγκο του για να αντιμετωπίσει τα ποσταρίσματα των αντιπάλων του.

Τέλος, ο Ούντο είναι από τους κορυφαίους center της διοργάνωσης. Ικανός να κουβαλήσει επιθετικά την ομάδα του, καθώς σκοράρει με κάθε τρόπο (πλην του τριπόντου), ενώ στην άμυνα δίνει σπουδαίες λύσεις διότι σκεπάζει το καλάθι και είναι ικανός να υποστηρίξει τη switch defence και να μαρκάρει ακόμα και guard.

Sportingbet: Νόμιμο στοίχημα με Γενναιόδωρο/Μοναδικό πρόγραμμα ανταμοιβής!

Από εκεί και πέρα η Φενέρ δεν διαθέτει βάθος πάγκου και ο Ομπράντοβιτς θα περιοριστεί σε μικρό ροτέισον. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη καταπόνηση και σε πιθανή φόρτωση φάουλ, μειωμένες επιλογές παιχτών.

Επιπλέον η Φενέρ μπορεί να διαθέτει σπουδαίο προπονητή αλλά το γεγονός ότι δεν έχει κατακτήσει ούτε μια Euroleague την κάνει ευάλωτη, καθώς δεν διαθέτει εμπειρίες σχετικά με άλλες ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι αν ζοριστεί μπορεί να θολώσει και να μην αντιδράσει σωστά.

Βέβαια η λογική αναφέρει ότι ο Ζοτς θα προσπαθήσει να ελέγξει το παιχνίδι από την αρχή με σταθερή διαφορά άνω των πέντε πόντων για να μην μπει σε διαδικασία πίεσης και περαιτέρω σκέψης η Φενέρ. Σε καμία περίπτωση ο Σέρβος δεν θέλει να μην έχει τον έλεγχο και να κυνηγάει στο σκορ όπως πέρυσι που γύρισε διαφορά 20 πόντων αλλά δεν τα κατάφερε.

Συνεχίζοντας, ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που δεν πρέπει να υποτιμάει κανένας και ποτέ. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ικανοί με τη μαχητικότητα, την πίστη και το πάθος που διαθέτουν να γυρίσουν θεωρητικά χαμένα ματς.

Ποιοτικά η ελληνική ομάδα είναι χειρότερη από τη Φενέρ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει τους παίχτες που μπορούν να δημιουργήσουν… πονοκέφαλο στον Ομπράντοβιτς. Έχοντας συγκεκριμένες βάσεις (ηγέτη, υπαρχηγό), όντας ένα σύνολο (οικογένεια) και φυσικά με γνώμονα την σκληρή άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να παίρνουν τα παιχνίδια.

Στοίχημα στον Stoiximan με 100% προσφορές* εγγραφής για νέα μέλη

Στην backcourt του ο Ολυμπιακός διαθέτει δυνατούς παίχτες που έχουν αμυντικές και επιθετικές ικανότητες. Αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Ένας παίχτης «μπαρουτοκαπνισμένος» για τέτοια ματς που την ύστατη ώρα θα πάρει την μπάλα και θα μιλήσει.

Από εκεί και πέρα ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει αμυντικό ρόλο κυρίως. Η κρυφή δουλειά που κάνει είναι εξαιρετική, καθώς «εξαφανίζει» και κουράζει τα αντίπαλα guard, ενώ ο Έρικ Γκριν είναι ο ψυχρός εκτελεστής, το κανόνι (gunner όπως λένε οι Αμερικανοί) της ομάδας. Στέκεται, οπλίζει και εκτελεί τον αντίπαλο.

Στην frontline ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο καλός όσο στην περιφερειακή του γραμμή. Παρά το γεγονός ότι διαθέτει έναν από τους κορυφαίους power forward της Ευρώπης δεν έχει από πίσω αξιόπιστη λύση.

Δηλαδή ο Πρίντεζης μπορεί να προσφέρει αμυντικά κι επιθετικά στην ομάδα, μπορεί ως υπαρχηγός να έχει ρόλο και στα αποδυτήρια αλλά όταν κάθεται στον πάγκο οι Αγραβάνης και Παπαπέτρου δεν είναι το ίδιο καλοί. Δεν πλαισιώνεται δηλαδή τόσο καλά.

Από εκεί και πέρα ο Μπιρτς αμυντικά είναι σημαντικός γιατί κατεβάζει πολλά ριμπάουντ, ενώ με την αλτικότητα του σκεπάζει το καλάθι, ενώ ο Πάτρικ Γιανγκ είναι κομβικός αλλά φαίνεται επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

Τέλος, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι το βαρύ center της ομάδας. Παίχτης που δίνει σκληρές μάχες στο ζωγραφιστό και που προσφέρει σε άμυνα και επίθεση. Προσφέρει όγκο που θέλει ο Ολυμπιακός.

Championsbet: Νόμιμο στοίχημα με 100% επιβράβευση εγγραφής, & Cashout!

Φυσικά μπορεί ο Ολυμπιακός να διαθέτει εμπειρία, μπορεί να έχει καλύτερο ροτέισον αλλά ποιοτικά υστερεί της Φενέρ και αυτό είναι από τα αρνητικά στοιχεία. Επιπλέον στην frontline με εξαίρεση τον Μιλουτίνοφ κανείς άλλος δεν μπορεί να ματσάρει τον Ούντο και τον Βέσελι, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να βρουν ρυθμό και να πάρουν πολλές προσπάθειες.

Ένα ακόμα αρνητικό που γνωρίζει ο Ολυμπιακός είναι και το κεφάλαιο έδρα. Ουσιαστικά παίζει εκτός έδρας παρά το γεγονός ότι είναι Final 4 κι αν δεν το διαχειριστεί σωστά, τότε εύκολα χάνεται ο ρυθμός του αγώνα.

Η λογική αναφέρει πως ο Σφαιρόπουλος θα προσπαθήσει να είναι κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να μπορέσει να το χτυπήσει την κατάλληλη ώρα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει να βρει ρυθμό η Φενέρ γιατί τότε θα περάσει δύσκολη βραδιά.

Σίγουρα με βάση το στοίχημα ο Ολυμπιακός κατεβαίνει και είναι το μεγάλο αουτσάιντερ. Όμως η πραγματικότητα διαφέρει λίγο. Η Φενέρ είναι γνωστό ότι θα πάει να παίξει το παιχνίδι της, θα χτυπήσει στην ρακέτα που υπερέχει και θα δώσει ξύλο (σκληρή καθαρή άμυνα) στο δικό της μισό.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού που θα τον κρατήσει στο παιχνίδι πρέπει να είναι μια και έξυπνη. Δηλαδή οι παίχτες του Σφαιρόπουλου είναι υποχρεωμένοι να βγάζουν ελεύθερα σουτ, τα οποία θα είναι εύστοχα (στο inside game υστερεί ο Ολυμπιακός λόγω δύναμης).

Από εκεί και πέρα οφείλουν να χτυπήσουν στο transition game για εύκολους πόντους, ενώ τέλος το σημαντικότερο είναι να κουράσουν παίχτες κλειδιά της Φενέρ. Δηλαδή τον Ούντο (ηγέτη ρακέτας), Μπογκντάνοβιτς (σκόρερ ομάδας) και Σλούκα (μυαλό της ομάδας).

Δημήτρης Δημόπουλος

Dimitris Dimopoulos

- Tipster

Δείτε ακόμα :

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα