Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
4

Το Final 4 ξεκινάει έχοντας και ελληνική παρουσία!

Ακόμα μια χρονιά μπορούμε να πούμε ότι φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της κι όσον αφορά το μπάσκετ. Η Euroleague οδεύει προς το μεγάλο φινάλε της, καθώς στις 19/5 πραγματοποιείται το Final 4 στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί που τέσσερις ομάδες -ανάμεσα τους και μια ελληνική- θα διεκδικήσουν την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Euroleague είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση και πλέον οδεύει προς το τέλος της σε μια χρονιά διαφορετική από τις υπόλοιπες. Σίγουρα πριν την έναρξη της φετινής σεζόν δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να αναλύσουν (θετικά, αρνητικά) το σύστημα της νέας Euroleague.

Ένα σύστημα 16 ομάδων που έπαιζαν μεταξύ τους και οι πρώτοι οχτώ περνούσαν στην επόμενη φάση για να πάνε στα playoffs και από εκεί να διεκδικήσουν την είσοδό τους στο Final 4. Σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι το νέο σύστημα της Euroleague ήταν πιο ωραίο και πιο απρόβλεπτο και μακάρι να αυξηθούν οι ομάδες και να πάμε σε κάτι πιο κοντινό με το NBA.

Αυτά όμως ανήκουν στο μέλλον κι εμείς οφείλουμε να κοιτάξουμε το παρόν. Το φετινό Final 4 θα φιλοξενηθεί στην Πόλη για μια ακόμα χρονιά και Φενέρ, Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ολυμπιακός θα λάβουν μέρος σ’ αυτό για να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Η ελληνική παρουσία υπάρχει αλλά σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχήματος,ο Ολυμπιακός είναι το αουτσάιντερ της διοργάνωσης. Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Φενέρμπαχτσε

Ξεκινώντας την ανάλυση των ομάδων που θα βρίσκονται στην Πόλη θα αρχίσουμε από την γηπεδούχο ομάδα. Η Φενέρ είναι η μοναδική τούρκικη ομάδα που θα συμμετέχει φέτος στο Final 4. Οι Εφές, Νταρουσάφακα αλλά και Γαλατασαράι που συμμετείχαν στη διοργάνωση δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν το δρόμο της.

Στόχος της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι φυσικά η κατάκτηση του τροπαίου μέσα στην έδρα της ουσιαστικά. Η Φενέρ σύμφωνα με τα προγνωστικά είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Μόνο το γεγονός ότι είναι στην έδρα της αλλά παράλληλα και λόγω του ρόστερ της αλλά και του προπονητή της μπορεί να θεωρηθεί υπολογίσιμη δύναμη.

Η Φενέρ πριν τον ερχομό του Ομπράντοβιτς δεν ήταν δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ωστόσο ο Σέρβος τεχνικός μετράει τρία συνεχόμενα Final 4. Στο πρώτο δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό, στο δεύτερο ηττήθηκε στον τελικό από τον μαθητή του, Δημήτρη Ιτούδη και φέτος ευελπιστεί να είναι η τρίτη και φαρμακερή.

Στοίχημα στον Stoiximan με 100% προσφορές* εγγραφής για νέα μέλη

Η Φενέρ βγήκε 5η στη regular season με ρεκόρ 18-12. Αυτό σήμαινε ότι πέρασε στα playoffs της Euroleague με μειονέκτημα έδρας. Εκεί αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό που είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση με ρεκόρ 19-11. Ωστόσο η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε να κάνει δύο «break» κι έπειτα να τελειώσει τη σειρά στην Τουρκία με συνολικό σκορ 3-0.

Έτσι, χωρίς ιδιαίτερη κούραση και αναίμακτα η τούρκικη ομάδα βρέθηκε στο Final 4. Αρχικά το πρώτο μέλημα της ομάδας του Ζοτς πρέπει να είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Ο τίτλος του φαβορί σε μια τέτοια διοργάνωση δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και θέλει ιδιαίτερη διαχείριση.

Πάντως ο Ομπράντοβιτς γνωρίζει πολύ καλά από τέτοιες καταστάσεις, καθώς το 2007 κατάφερε να σηκώσει την Euroleague με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.

Αγωνιστικά η Φενέρ δεν διαθέτει το μεγαλύτερο σε βάθος πάγκου ρόστερ, ωστόσο είναι μια ομάδα με αρκετό ταλέντο και… γάτα προπονητή. Με τον Κώστα Σλούκα να οργανώνει και τον Μπόγνταν Μπογκντάνοβιτς να εκτελεί στην backcourt η Φενέρ διαθέτει αρκετή δύναμη.

Μια δύναμη που γίνεται ακόμα πιο ισχυρή με την παρουσία του Ντατόμε στο «3». Από εκεί και πέρα στην frontline οι Βέσελι και Ούντο είναι οι παίχτες που μπορούν να κυριαρχήσουν και να δημιουργήσουν ουκ ολίγα προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες.

Τέλος, εξαιρετικές λύσεις είναι εκείνες των Ντίξον, Κάλινιτς και Νάναλι. Όπως καταλαβαίνετε η Φενέρ έχει όλα τα φόντα για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσει πρώτα το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Συνεχίζοντας την ανάλυση των ομάδων, θα πάμε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Την μοναδική ρώσικη ομάδα που βρίσκεται στο Final 4, καθώς η Ούνικς Καζάν δεν ήταν τόσο ισχυρή για να μπορέσει να διεκδικήσει και πολλά στη φετινή Euroleague. Παράλληλα η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη αποτελεί τα τελευταία χρόνια σταθερή δύναμη στη διοργάνωση.

Ο στόχος της «ρώσικης αρκούδας» δεν είναι άλλος εκτός από την κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη σερί χρονιά. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η περσινή κάτοχος του θεσμού και φέτος επιθυμεί να μην παραδώσει τα σκήπτρα σε άλλη ομάδα. Κάτι που τελευταία φορά κατάφερε να πετύχει ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη τα τελευταία χρόνια όπως αναφέραμε είναι δυνατή στην Euroleague και πάντα παρευρίσκεται στα Final 4. Ωστόσο μέχρι πέρυσι δεν μπορούσε να… ξορκίσει το κακό και να πάρει το πολυπόθητο τρόπαιο.

Κάτι τέτοιο όμως έγινε και πλέον οι Ρώσοι πηγαίνουν στην Πόλη με εντελώς άλλο αέρα. Σύμφωνα με το κουπόνι του στοιχήματος είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Sportingbet: Νόμιμο στοίχημα με Γενναιόδωρο/Μοναδικό πρόγραμμα ανταμοιβής!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βγήκε 2η στη regular season με ρεκόρ 22-8. Αυτό σημαίνει ότι πέρασε στα playoffs της Euroleague, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Εκεί αντιμετώπισε την Μπασκόνια, η οποία τερμάτισε στην έβδομη θέση με ρεκόρ 17-13.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν δυσκολεύτηκε αρκετά και με δύο νίκες στην έδρα της κι ένα «break» κατάφερε να κάνει το 3-0 και να βρεθεί στο Final 4. Σίγουρα ούτε η ΤΣΣΚΑ, όπως δηλαδή και η Φενέρ δεν κουράστηκαν ιδιαίτερα για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Ο Δημήτρης Ιτούδης πλέον οφείλει να αποβάλει το άγχος που είναι λογικό να υπάρχει στους παίχτες του κι έπειτα να προσπαθήσει να ωθήσει τους παίχτες του να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό μέσα στο παρκέ.

Αγωνιστικά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ και αρκετό βάθος πάγκου. Φυσικά μέσα σ’ όλα αυτά έχει και έναν εξαιρετικό προπονητή, ο οποίος τυχαίνει να είναι και Έλληνας. Έχοντας μια τρομερή backcourt με τους Μίλος Τεόντοσιτς αλλά και Νάντο Ντε Κολό η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ικανή να κόβει και να ράβει σε οργανωτικό και εκτελεστικό κομμάτι.

Από εκεί και πέρα ο Χριάπα στο «3» μπορεί να προσφέρει σπουδαίες λύσεις σε άμυνα και επίθεση και να μεταδώσει εμπειρία στην ομάδα. Όσον αφορά την frontline οι Βορονσέβιτς και Χάινς είναι οι δύο παίχτες που μπορούν να δημιουργήσουν άπειρα προβλήματα στους αντίπαλους παίχτες.

Ο αγώνας ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός παίζει στον Stoiximan με προσφορές* εγγραφής!

Τέλος, σημαντικές λύσεις αποτελούν οι Φριτζόν, Τζάκσον και Όγκουστιν. Για να διεκδικήσει το back to back η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού στον ημιτελικό.

Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες είναι η μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα της. Συγκεκριμένα την Ισπανία, καθώς ούτε η Μπαρτσελόνα αλλά ούτε και η Μπασκόνια κατάφεραν να προκριθούν στο Final 4 της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα το σύνολο του Πάμπλο Λάσο αποτελεί τα τελευταία χρόνια σταθερή δύναμη της διοργάνωσης.

Στόχος της «Βασίλισσας» είναι να επιστρέψει στο θρόνο της, καθώς θέλει να κατακτήσει ακόμα μια Euroleague. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έχει να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης από το 2015 στην Μαδρίτη και πλέον όλοι στην Ισπανία νομίζουν ότι ήρθε η ώρα της.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί κι αυτή με τη σειρά της τα τελευταία χρόνια δύναμη της διοργάνωσης και γενικότερα προσπαθεί για διακρίσεις. Φέτος σύμφωνα με το στοίχημα είναι από τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και το μόνο που απομένει είναι να αποδείξει κι εντός παρκέ ότι αξίζει το συγκεκριμένο τίτλο.

Παίξε νόμιμα στη Vistabet με το μοναδικό πρόγραμμα ανταμοιβής!

Η Ρέαλ Μαδρίτης βγήκε στην 1η θέση της regular season με ρεκόρ 23-7. Πέρασε με πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και αντιμετώπισε την Νταρουσάφακα, η οποία τερμάτισε στην όγδοη θέση με ρεκόρ 16-14. Κάνοντας δύο «break» και κερδίζοντας έναν αγώνα (από τους δύο) στην έδρα της, η «Βασίλισσα» κατάφερε να βρεθεί στο Final 4 με 3-1 στη σειρά.

Σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι δυσκολεύτηκε λιγάκι απέναντι στην Νταρουσάφακα αλλά τελικά τα κατάφερε. Ο Πάμπλο Λάσο πλέον οφείλει να ετοιμάσει ψυχολογικά και αγωνιστικά τους παίχτες του, καθώς το κίνητρο είναι μεγάλο και η επιστροφή στην κορυφή καθόλου εύκολη υπόθεση.

Αγωνιστικά η Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτει ίσως το πληρέστερο ρόστερ της διοργάνωσης. Εξαιρετικές και πολλές επιλογές σε κάθε θέση, ενώ διαθέτει νεανικό ταλέντο με εμπειρία.

Σίγουρα έναν τέλειο συνδυασμό για να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό και να πάρει το τρόπαιο. Έχοντας τους Γιούλ, Ντρέιπερ και Κάρολ στην backcourt η Ρεάλ συνδυάζει εμπειρία, κλάση, δημιουργία και εκλεκτικότητα.

Μάλιστα με τον Ματσιούλις στο «3» αλλά και τον Ρούντι οι λύσεις μεγαλώνουν και η ομάδα δυναμώνει. Από εκεί και πέρα στην frontline οι Ράντολφ, Χάντερ είναι οι παίχτες που θα αναλάβουν να αντιμετωπίσουν όποιον αντίπαλο προσπαθήσει να τους κερδίσει μονομαχία.

Τέλος, αξιόπιστες λύσεις αποτελούν οι Ντόνσιτς, Ρέγιες, Αγιόν και Σουάρεζ. Η Ρεάλ όπως καταλαβαίνετε διαθέτει φοβερές λύσεις, ωστόσο για να διεκδικήσει το τρόπαιο οφείλει να περάσει στον ημιτελικό την Φενέρμπαχτσε.

Ολυμπιακός

Τελευταία ομάδα που θα συμμετέχει στη διοργάνωση είναι φυσικά ο Ολυμπιακός. Ο Πειραιώτικος σύλλογος είναι η μοναδική ελληνική ομάδα στο Final 4. Αυτό διότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά παρά τις προσπάθειες που έκανε. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε Final 4 και μάλιστα κατακτάει και τρόπαια.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Πόλη έχοντας συγκρατημένη αισιοδοξία. Αυτό σημαίνει πως έχει στόχο φυσικά την κατάκτηση του τροπαίου αλλά πάνω απ’ όλα δεν υποτιμάει κανέναν αντίπαλο και ούτε θεωρεί κάτι σίγουρο. Άλλωστε σύμφωνα με το στοίχημα οι «ερυθρόλευκοι» είναι το αουτσάιντερ του φετινού Final 4 όσον αφορά τη διεκδίκηση του τροπαίου.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός επιθυμεί να συνεχίσει την καλή παράδοση που έχει στην Πόλη, καθώς εκεί πέρα πανηγύρισε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του. Μάλιστα το γεγονός ότι από τότε και μετά η παρουσία του σε Final 4 είναι αυξημένη, του δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Championsbet: Νόμιμο στοίχημα με 100% επιβράβευση εγγραφής, & Cashout!

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου τερμάτισε στην 3η θέση της regular season έχοντας ρεκόρ 19-11. Αυτό σήμαινε ότι προκρίθηκε στα playoffs της διοργάνωσης έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Εκεί αντιμετώπισε την Εφές, η οποία τερμάτισε στην έκτη θέση με ρεκόρ 17-13. Ο Ολυμπιακός κερδίζοντας δύο φορές στο ΣΕΦ και κάνοντας ένα «break» κατάφερε να περάσει στο Final 4 με 3-2. Η Εφές τον κέρδισε δύο φορές.

Μία στο ΣΕΦ και μία στην Πόλη. Σίγουρα η συγκεκριμένη σειρά ήταν και η πιο απρόβλεπτη απ’ όλες τις υπόλοιπες και στην κυριολεξία κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος οφείλει πλέον να συνεχίσει να έχει χαμηλούς τόνους με τους παίχτες του και δουλεύοντας σωστά και ταπεινά, τότε όλα μπορούν να συμβούν.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα αρκετά καλό ρόστερ. Σε βάθος δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μικρό αλλά ούτε και μεγάλο. Έχοντας τους Σπανούλη, Μάντζαρη και Γκριν στην backcourt του, οι «ερυθρόλευκοι» συνδυάζουν εμπειρία, ηγετικότητα και εκτελιστικότητα.

Από εκεί και πέρα ο Παπανικολάου στο «3» δίνει ενέργεια και μαχητικότητα σε άμυνα και επίθεση. Επιπλέον στην frontline του ο Ολυμπιακός θα βασιστεί στους Μπιρτς και Πρίντεζη που είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο.

Betshop.gr: 100% ανανεωμένη, και καταθέσεις με PaySafe Card!

Τέλος, αξιόπιστες λύσεις αποτελούν οι Ουότερς, Παπαπέτρου, Γιανγκ και Μιλουτίνοφ. Ο Ολυμπιακός για να διεκδικήσει το τρόπαιο θα πρέπει να κερδίσει στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Δημήτρης Δημόπουλος

Dimitris Dimopoulos

- Tipster

Δείτε ακόμα :

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα