Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
5

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Η μάχη των δικεφάλων στον τελικό κυπέλλου!

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής και πλέον θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος για να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Μια μάχη δικεφάλων που αναμένεται πολύ μεγάλη θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο (6/5) στις 20:30 το απόγευμα.

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφθασε και ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Πάντα το κύπελλο Ελλάδος ήταν ένας στόχος, ο οποίος έλκυε όλες τις ομάδες και ιδιαίτερα τις μεγάλες, καθώς μιλούσαμε για τίτλο.

Έτσι, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι έτοιμοι να ριχθούν στη μάχη για να κάνουν δικό τους το πολύτιμο τρόπαιο. Παράλληλα και οι οπαδοί των δύο αυτών ομάδων περιμένουν με ανυπομονησία και είναι έτοιμοι να στηρίξουν τους παίχτες για να φτάσουν στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Φυσικά εννοείται ότι και οι δύο σύλλογοι έχουν στόχο να κατακτήσουν το τρόπαιο και από εκεί και πέρα να πατήσουν πάνω σ’ αυτό για να μπορέσουν να διεκδικήσουν περισσότερους τίτλους στο μέλλον. Πάντως σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχήματος το φαβορί για την κατάκτηση είναι ο ΠΑΟΚ και αουτσάιντερ η ΑΕΚ.

Τυπικά γηπεδούχος είναι ο ΠΑΟΚ και μ’ αυτόν θα ξεκινήσουμε την ανάλυση. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συμμετέχει σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος, μετά τη σεζόν 2013/14 όταν και γνώρισε την ήττα απέναντι στον Παναθηναϊκό τότε με συνολικό σκορ 4-1 στο ΟΑΚΑ.

Πλέον ο στόχος της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς που έχει αλλάξει πολλά τρία χρόνια μετά είναι εντελώς διαφορετικός, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε νέα αποτυχία.

Stoximan.gr: Η καλύτερη νόμιμη εταιρία με 100% επιβράβευση εγγραφής!

Ο ΠΑΟΚ για να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, χρειάστηκε να βγει πρώτος στον όμιλό του (ΠΑΟΚ, Τρίκαλα, ΑΕΛ, Πανελευσινιακός) και στην πορεία να αποκλείσει κατά σειρά τους Παναιτωλικό, Ξάνθη και Παναθηναϊκό.

Γενικότερα η χρονιά που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι άκρως πετυχημένη. Αυτό διότι ο ΠΑΟΚ έθεσε σαν πρώτο στόχο το πρωτάθλημα κι έπειτα και το κύπελλο Ελλάδος.

Ωστόσο όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο σύλλογος δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος κι έτσι για να σώσει τη χρονιά, στράφηκε στο κύπελλο αλλά και στην πρώτη θέση των play off της Superleague. Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς.

Κατάκτηση κυπέλλου και πρώτη θέση στα play off για να γίνει η χρονιά επιτυχημένη και στην πορεία να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει και το πρωτάθλημα. Τέλος, με βάση το κουπόνι του στοιχήματος, η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς είναι το φαβορί της αναμέτρησης και το μόνο που μένει είναι να επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο τίτλο και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς θα κατέβει προσηλωμένη στο στόχο της. Ο Σέρβος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά την ποιότητα της ομάδας του και θα προσπαθήσει να την εκμεταλλευτεί.

Betshop.gr: 100% ανανεωμένη, και καταθέσεις με PaySafe Card!

Εννοείται ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα παίξει φουλ επίθεση αλλά ούτε και θα αμυνθεί κατ’ αποκλειστικότητα. Η λογική σε τέτοιες περιπτώσεις αναφέρει πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα πάει καθαρά σε παιχνίδι σκοπιμότητας.

Οι οδηγίες του Ίβιτς θα έχουν να κάνουν με την αμυντική προσήλωση της ομάδας και τα 90 λεπτά, καθώς είναι πιθανό με μια αδράνεια, η ΑΕΚ να σκοράρει. Σ’ αυτή την περίπτωση τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά πιο δύσκολα για τον τυπικά γηπεδούχο. Έτσι, ο Ίβιτς θα στηρίξει πολλά στο αμυντικό κομμάτι, πάνω στους Κρέσπο, Βαρέλα αλλά και στον Τσίμιροτ.

Μεγάλο ρόλο φυσικά θα παίξει και ο έλεγχος του κέντρου εκεί που ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να υπερτερήσει και να κερδίζει τις μονομαχίες για να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του.

Γι’ αυτό το κομμάτι ο Σέρβος τεχνικός υπολογίζει πολλά στους Ουάρντα (οργάνωση παιχνιδιού) αλλά και Σάκχοφ για τα τρεξίματα και τις κερδισμένες μονομαχίες. Σίγουρα η λύση του Μπίσεσβαρ είναι εξαιρετική και μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις στον ΠΑΟΚ.

Τέλος, το κομμάτι της επίθεσης είναι πολύ σημαντικό και Πρίγιοβιτς με Κάμπος αλλά και Ενρίκε θα αναλάβουν να πληγώσουν την ΑΕΚ και να προβληματίσουν τους αντίπαλους αμυντικούς.

Από εκεί και πέρα, τυπικά φιλοξενούμενη στο συγκεκριμένο ματς είναι η ΑΕΚ. Η «ένωση» είναι η περσινή κάτοχος του συγκεκριμένου κυπέλλου, όταν και κέρδισε τον Ολυμπιακό στον τελικό στο ΟΑΚΑ με συνολικό σκορ 2-1.

Στοίχημα στον Stoiximan με 100% προσφορές* εγγραφής για νέα μέλη

Μια ομάδα, η οποία πέρασε δύσκολες στιγμές, καθώς υποβιβάστηκε στη Γ’ εθνική αλλά όταν επέστρεψε κατάφερε να κατακτήσει έναν σημαντικό τίτλο. Φέτος στόχος του συλλόγου είναι να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο του και να φτάσει σε μια νέα κατάκτηση που αυτή τη φορά θα τον βοηθήσει να διεκδικήσει και στο μέλλον το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ για να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης βγήκε πρώτη στον όμιλό της με Λαμία, Κέρκυρα και Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ στην πορεία χρειάστηκε να αποκλείσει τους Λεβαδειακό, Πλατανιά και Ολυμπιακό.

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία η χρονιά που έχει πραγματοποιήσει η ΑΕΚ δεν είναι καθόλου επιτυχημένη. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ χρειάστηκε πριν τον Ισπανό τεχνικό να έχει στο τιμόνι της άλλους δύο προπονητές.

Ο λόγος που άλλαζε προπονητές ο σύλλογος ήταν για το γεγονός ότι η απόδοσή της προβλημάτιζε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο βασικός στόχος του πρωταθλήματος να χαθεί αρκετά νωρίς και στην πορεία κινδύνεψαν και τα play off της Superleague.

Πλέον η «ένωση» βρίσκεται σ’ αυτά και θα κυνηγήσει την πρώτη θέση, ενώ είναι και στον τελικό του κυπέλλου και θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Στην περίπτωση που πετύχει και τους δύο στόχους της, τότε η χρονιά θα θεωρηθεί πετυχημένη και σίγουρα θα μπουν γερές βάσεις για να μπορέσει ο σύλλογος να διεκδικήσει στο μέλλον και κάποιο πρωτάθλημα. Με βάση τα προγνωστικά πάντως είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης και θέλει να αποδείξει το ακριβώς αντίθετο.

Sportingbet: Νόμιμο στοίχημα με Γενναιόδωρο/Μοναδικό πρόγραμμα ανταμοιβής!

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ είναι δεδομένο ότι θα κατέβει κι αυτή προσηλωμένη στο στόχο της. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ διαθέτει αρκετή ποιότητα και σίγουρα οι μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο σ’ αυτό.

Έτσι, ο Ισπανός τεχνικός θα βασιστεί πάνω στους καλύτερους παίχτες του και θα προσπαθήσει να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ για να τον κερδίσει. Η «ένωση» δεν θα στηθεί στο γήπεδο ούτε επιθετικά αλλά ούτε και αμυντικά.

Αντίθετα αυτό που θα κοιτάξει να κάνει είναι να προσανατολιστεί στις συνθήκες του παιχνιδιού. Γενικότερα και στη συγκεκριμένη περίπτωση το παιχνίδι σκοπιμότητας είναι κι εκείνο που θα κυριαρχήσει. 

Η αμυντική προσήλωση, ο έλεγχος του κέντρου, το πάγωμα ρυθμού αλλά και η επιθετική ετοιμότητα για να εκμεταλλευτεί η ομάδα και την παραμικρή ευκαιρία για γκολ είναι τα βασικά στοιχεία που θέλει να δει από την ομάδα του ο Μανόλο Χιμένεθ.

Championsbet: Νόμιμο στοίχημα με 100% επιβράβευση εγγραφής, & Cashout!

Αυτό σημαίνει πως για τη σωστή αμυντική λειτουργία της ομάδας, ο Μανόλο Χιμένεθ υπολογίζει και περιμένει πολλά από τους Βράνιες και Τσιγκρίνσκι. Από εκεί και πέρα για τον έλεγχο του παιχνιδιού στο κέντρο, το βάρος θα πέσει στον Σιμόες, ενώ τις κερδισμένες μονομαχίες και τα τρεξίματα που θα καλύπτουν τους χώρους θα τα αναλάβει περισσότερο ο Γιόχανσον.

Από εκεί και πέρα στο οργανωτικό κομμάτι της ομάδας σημαντικό ρόλο θα παίξει ο Μάνταλος από τα πόδια του οποίου λογικά θα περάσουν πολλές αποφάσεις, ενώ τέλος, επιθετικά η «ένωση» περιμένει πολλά από τους Ροντρίγκεζ, Αραούχο σε πρώτο χρόνο κι έπειτα από τους Λάζαρο και Αραβίδη.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, ένας συναρπαστικός τελικός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Δύο δικέφαλοι, οι οποίοι θα κοντραριστούν με φόντο το πολυπόθητο τρόπαιο, το οποίο αν κατακτήσουν θα τους βοηθήσει να πορευθούν πιο αισιόδοξα στο μέλλον. Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε έναν σπουδαίο αγώνα κι ας κερδίσει ο καλύτερος.

Δημήτρης Δημόπουλος

Dimitris Dimopoulos

- Tipster

Δείτε ακόμα :

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα