Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
5

Europa League: Θέλτα και Γιουνάιντετ για μια θέση στον τελικό!

Το Europa League φτάνει προς το τέλος του, καθώς έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τον τελικό της διοργάνωσης. Για ένα παιχνίδι που θα συμμετέχουν δύο ομάδες, διεκδικώντας ένα τρόπαιο. Άγιαξ και Λυών αγωνίστηκαν χθες (3/5), ενώ το δεύτερο ζευγάρι ανάμεσα στη Θέλτα και την Μάντσεστερ Γιουνάιντετ αγωνίζονται σήμερα (4/5) για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Η χρονιά βαδίζει στο τέλος της σιγά-σιγά με αποτέλεσμα όλες οι συλλογικές διοργανώσεις να βρίσκονται στην τελική τους ευθεία. Μια από αυτές είναι φυσικά και το Europa League. Στη συγκεκριμένη ευρωπαϊκή διοργάνωση έχουμε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Σ’ αυτά βρίσκονται οι Άγιαξ, Λυών, Θέλτα και Μάντσεστερ Γιουνάιντετ. Ο πρώτος ημιτελικός πραγματοποιήθηκε στις 3/5 ανάμεσα στον Άγιαξ και την Λυών.

Εκεί που ο «Αίαντας» κατάφερε να σκορπίσει την Λυών με 4-1. Αντίθετα ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα σε Θέλτα και Μάντσεστερ Γιουνάιντετ πραγματοποιείται σήμερα (4/5) για να δούμε το ζευγάρι του τελικού. Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες ο Άγιαξ και η Μάντσεστερ Γιουνάιντετ είναι τα φαβορί για τον τελικό.

Σίγουρα το 4-1 του Άγιαξ κόντρα στην Λυών έχει θέσει γερές βάσεις στον «Αίαντα», ώστε να προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης. Ωστόσο απομένει ένα ακόμα παιχνίδι στην Γαλλία και την έδρα της Λυών. Σ’ αυτά τα 90 λεπτά κι επειδή πολλά έχουμε δει ο Άγιαξ αν δεν προσέξει, μπορεί να δεχθεί πίεση και να μπει σε περιπέτειες αν δεχθεί περισσότερο από ένα γκολ. Η Λυών με 3-0 σκορ περνάει.

Αυτά όμως θα τα μάθουμε στον επαναληπτικό αγώνα στις 11/5. Προς το παρόν ας επικεντρωθούμε στο ματς της Θέλτα με την Μάντσεστερ Γιουνάιντετ που γίνεται σήμερα 4/5 στην Ισπανία.

Ξεκινώντας από την γηπεδούχο Θέλτα να αναφέρουμε ότι για μια ακόμα χρονιά και στο Europa League έχουμε ισπανική παρουσία στα ημιτελικά. Πέρυσι ήταν η Σεβίλλη με την Βιγιαρεάλ, φέτος είναι μόνο η Θέλτα. Από εκεί και πέρα η συγκεκριμένη ομάδα είναι με βάση τα προγνωστικά εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου αλλά πρώτα θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιντετ.

Στοίχημα στον Stoiximan με 100% προσφορές* εγγραφής για νέα μέλη

Η Θέλτα για να βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης απέκλεισε με τη σειρά τις Σαχτάρ Ντόνετσκ, Κρασνοντάρ και Γκενκ. Πλέον βρίσκεται στους «4» της διοργάνωσης και έχει στόχο να φτάσει στον τελικό. Το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιντετ θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία. Αυτό σημαίνει πως η Θέλτα θα προσπαθήσει να έχει παιχνίδι κατοχής και θα επιδιώξει να πιέσει την αντίπαλό της.

Γενικότερα από την ομάδα του Εδουάρδο Μπερίτσο περιμένουμε παιχνίδι κατοχής και πίεσης με το που θα χάσει την μπάλα η Μάντσεστερ Γιουνάιντετ. Από εκεί και πέρα προσοχή θα δώσει η Θέλτα και στα αμυντικά της καθήκοντα με το λεγόμενο πάγωμα ρυθμού, καθώς σε περίπτωση που δεχθεί κάποιο εκτός έδρας γκολ, τότε θα πάει στην Αγγλία με μειονέκτημα. Με λίγα λόγια στόχος της είναι το θετικό αποτέλεσμα με μηδέν παθητικό.

Ο Εδουάρδο Μπερίτσο γνωρίζει πολύ καλά ότι σε τέτοιου είδους ματς μεγάλο ρόλο παίζει η εμπειρία και η ομάδα του δεν την διαθέτει, σε αντίθεση με την αντίπαλό της. Αυτό σίγουρα θα προσπαθήσει να το διαχειριστεί και να μην φανεί προς τα έξω, διότι τότε μπορεί να την πληρώσει.

Γενικότερα η Θέλτα αμυντικά περιμένει πάρα πολλά από τους Γκαμπράλ, Φοντάς. Από εκεί και πέρα υπολογίζει πολλά στον Ραντόχα για το οργανωτικό κομμάτι και στον Βας κυρίως για τις επιθετικές ικανότητες του.

Τέλος, όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, ο Μπερίτσο περιμένει αρκετά πράγματα από τους Άσπας, Σίστο και Γκουϊντέτι. Τριάδα με πολλές ικανότητες που αν δεν την περιορίσει ο αντίπαλος, τότε έχει μεγάλα προβλήματα.

Από την άλλη πλευρά η Μάντσεστερ Γιουνάιντετ είναι η μοναδική αγγλική ομάδα που εκπροσωπεί στην Ευρώπη και σε κάποια διοργάνωση την χώρα της. Πέρυσι στο Europa League είχαμε την Λίβερπουλ από την Αγγλία και φέτος τη σκυτάλη πήρε η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιντετ με βάση το κουπόνι του στοιχήματος είναι από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ενός τροπαίου που δεν έχει κατακτήσει ποτέ στην ιστορία της.

Sportingbet: Νόμιμο στοίχημα με Γενναιόδωρο/Μοναδικό πρόγραμμα ανταμοιβής!

Για να καταφέρει να περάσει και να βρεθεί να διεκδικεί στον τελικό το τρόπαιο, τότε θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο της Θέλτα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιντετ για να βρεθεί στην φάση των «4», απέκλεισε κατά σειρά τις Σεντ Ετιέν, Ροστόφ και Άντερλεχτ. Πλέον ταξιδεύει στην Ισπανία και στόχο έχει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα της δώσει τη δυνατότητα να έχει το πάνω χέρι στον επαναληπτικό στην Αγγλία.

Η τακτική του Μουρίνιο σε τέτοια παιχνίδια είναι πάνω-κάτω γνωστήκαι δεν νομίζω ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα αλλάξει μια πετυχημένη συνταγή τόσων χρόνων για να προσφέρει καλύτερο θέαμα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα προσανατολιστούν σε μια αμυντική τακτική και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουν με την παραμικρή ευκαιρία να σκοράρουν. Φυσικά θα παγώσουν όποτε μπορέσουν το ρυθμό του αγώνα και γενικότερα θα πάνε σε αρκετό παιχνίδι σκοπιμότητας.

Ένα από τα δυνατά χαρτιά της Γιουνάιντετ πριν την έναρξη του ημιτελικού είναι η εμπειρία που διαθέτει σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Μπορεί ο συγκεκριμένος σύλλογος να μην έχει κατακτήσει κάποιο Europa League, ωστόσο μετράει τρία Champions League. Γεγονός που μαρτυράει πολλά. Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Μουρίνιο θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτό το στοιχείο όσο πιο θετικά γίνεται για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα καθαρά αγωνιστικά, αμυντικά περιμένει πάρα πολλά από τους Μπαϊγί, Ρόχο αλλά και Σμόλλινγκ σε περίπτωση που αγωνιστεί. Έπειτα στο κέντρο τα τρεξίματα του Ερέρα αλλά και η εμπειρία με την ποιότητα του Κάρικ είναι πολύ σημαντικά και θα ποντάρει πολλά ο Μουρίνιο, ενώ τέλος, επιθετικά οι Ράσφορντ, Μαρσιάλ, Μικιταριάν και Ρούνεϊ θα κληθούν να καλύψουν το κενό του Ιμπραΐμοβιτς και να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Μπορεί ο Σουηδός να είναι μεγάλη απουσία αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιντετ διαθέτει παίχτες που συνολικά αν δεν τους προσέξει η αντίπαλη άμυνα, τότε τη ζημιά με κάποιο τρόπο θα στην κάνουν.

Το παιχνίδι που περιμένουμε σε λίγες ώρες από τώρα εννοείται πως είναι σπουδαίο και αμφίρροπο. Σε τέτοια ματς δεν κυριαρχεί συνήθως το θέαμα και τα πολλά γκολ αλλά η τακτική και το παιχνίδι σκοπιμότητας. Γενικότερα όμως, εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε να δούμε ένα αρκετά ενδιαφέρον ματς και στο τέλος ευχόμαστε να περάσει ο καλύτερος.

Δημήτρης Δημόπουλος

Dimitris Dimopoulos

- Tipster

Δείτε ακόμα :

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα