Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
5

Δύο σπουδαίοι ημιτελικοί που κόβουν την ανάσα

Το κύπελλο Ελλάδος σιγά-σιγά μπαίνει στην τελική του ευθεία καθώς την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη θα διεξαχθούν τα δεύτερα παιχνίδια των δύο ημιτελικών ανάμεσα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό για την ανάδειξη δύο ομάδων που θα βρεθούν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Όταν σε μια διοργάνωση έχουμε φτάσει στην ημιτελική φάση, τότε αυτό σημαίνει πως όλοι μας ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη μάχη του τελικού. Το κύπελλο Ελλάδος φέτος έχει φτάσει σ’ αυτή ακριβώς τη φάση του και όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος περιμένει να γίνει γνωστό το ζευγάρι του μεγάλου τελικού.

Εκεί που οι φιναλίστ θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Πριν όμως τη διεξαγωγή του τελικού, θα λάβουν χώρα οι επαναληπτικοί ημιτελικοί. Οι ομάδες που βρίσκονται σ’ αυτή τη φάση είναι οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ τα ζευγάρια είναι αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και εκείνο ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα μας περιμένουν δύο πολύ σπουδαία ματς και βάση των προγνωστικών φαβορί για πρόκριση είναι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.

Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (26/4) ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο «Ολυμπιακό Στάδιο». Το πρώτο παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχε λήξει 1-2 υπέρ της «ένωσης». Σ’ ένα παιχνίδι που η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ υπέταξε τους κατώτερους «ερυθρόλευκους».

Πλέον οι γηπεδούχοι καλούνται να διαχειριστούν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και να βρεθούν στον τελικό της αναμέτρησης, ενώ οι φιλοξενούμενοι οφείλουν να τα δώσουν όλα για την ανατροπή. Ο αγώνας προσφέρεται με 0% γκανιότα + 100% επιβράβευση εγγραφής στον Stoiximan.gr

Η ΑΕΚ φέτος όπως έχουμε πει στα περισσότερα άρθρα ήταν υποχρεωμένη να βιώσει μια εφιαλτική για εκείνη χρονιά. Ευρωπαϊκός αποκλεισμός από το καλοκαίρι, εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος από πάρα πολύ νωρίς και φυσικά αλλαγή τριών συνολικά προπονητών.

Τελευταίος τεχνικός που κάθεται στον πάγκο της ΑΕΚ είναι ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος επέστρεψε στο σύλλογο. Οι στόχοι πλέον για την «ένωση» είναι δύο. Ο ένας ήταν τα play off, τα οποία εξασφαλίστηκαν για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης και ο δεύτερος η κατάκτηση του κυπέλλου.

Σίγουρα η περσινή κάτοχος του τίτλου αυτού έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα με τη νίκη της στο Φαληρικό στάδιο με 1-2 για να βρεθεί στον τελικό. Ωστόσο ο Μανόλο Χιμένεθ γνωρίζει πολύ καλά ότι η ΑΕΚ πρέπει να διαχειριστεί σωστά το αποτέλεσμα και με βάση την τακτική να κερδίσει την πρόκριση.

Η λογική αναφέρει ότι η ΑΕΚ θα πάει σε παιχνίδι σκοπιμότητας με κατοχή μπάλας, πάγωμα ρυθμού, αμυντική προσήλωση και φυσικά με σκέψη σε γκολ που θα τελειώσει τον Ολυμπιακό. Πάντως σύμφωνα με το κουπόνι του στοιχήματος είναι το φαβορί της αναμέτρησης.

Sportingbet: Νόμιμο στοίχημα με Γενναιόδωρο/Μοναδικό πρόγραμμα ανταμοιβής!

Από την άλλη πλευρά η χρονιά για τον Ολυμπιακό κύλησε κι αυτή με αρκετά προβλήματα. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν από το καλοκαίρι εκτός Champions League και συνέχισαν στο Europa League. Στην πορεία οι εμφανίσεις τους ήταν προβληματικές και παρά το γεγονός ότι κατέκτησαν ακόμα ένα πρωτάθλημα έχουν αλλάξει συνολικά πέντε προπονητές. Στοιχείο που αποτελεί και ρεκόρ σε μια χρονιά.

Πλέον στόχος του Ολυμπιακού είναι να κάνει το νταμπλ στην Ελλάδα. Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η ήττα με 2-1 από την ΑΕΚ στον Πειραιά, ουσιαστικά ελαχιστοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις όποιες πιθανότητες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ομάδα του Τάκη Λεμονή δεν πρέπει να παλέψει για την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και οι μεγάλες ομάδες οφείλουν να παλεύουν πάντα.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την «ένωση» στο μηδέν και να διεκδικήσουν δύο γκολ που χρειάζονται για περάσουν αυτοί στον τελικό. Από τον Ολυμπιακό περιμένουμε να προσπαθήσει να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού, ενώ όσο περνάει ο χρόνος η ομάδα του Λεμονή θα ανοίγεται περισσότερο για να βάλει τα γκολ που χρειάζεται για να βρεθεί στον τελικό. Πάντως βάση των εταιρειών στοιχήματος είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (27/4) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στην «Τούμπα». Το πρώτο παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» είχε λήξει 2-0 υπέρ των «πράσινων». Στον συγκεκριμένο αγώνα η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν καλύτερη απ’ αυτή του Βλάνταν Ίβιτς και παρά τα πολλά παράπονα για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου και από τις δύο πλευρές, ο Παναθηναϊκός πήρε εκατό τοις εκατό δίκαια τη νίκη.

Championsbet: Νόμιμο στοίχημα με 100% επιβράβευση εγγραφής, & Cashout!

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα από τις τέσσερις μεγάλες, η οποία δεν προχώρησε σε αλλαγή προπονητή. Ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Βλάνταν Ίβιτς και παρά το γεγονός ότι έχει χαθεί ένας βασικός στόχος, το κύπελλο παραμένει μια μεγάλη πρόκληση.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε τη χρονιά με βλέψεις για το πρωτάθλημα, οι οποίες γρήγορα εξαλείφθηκαν. Στην πορεία οι στόχοι άλλαξαν και ήταν δύο. Αρχικά η είσοδος της ομάδας στα play off της Superleague και η διεκδίκηση της δεύτερης θέσης και στη συνέχεια η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος.

Ο ένας στόχος (play off) έχει επιτευχθεί, ενώ ο δεύτερος (κύπελλο Ελλάδος) έχει δυσκολέψει αρκετά αλλά δεν έχει «σβήσει» οριστικά. Οι γηπεδούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το 2-0 είναι ένα δύσκολο αποτέλεσμα για να «σπάσει», ωστόσο με τη βοήθεια του κόσμου τους όλα γίνονται. Ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη είναι εντελώς άλλη ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες έδρες. Δηλαδή βγάζει ενέργεια, πάθος, δύναμη και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.

Έτσι, εκμεταλλευόμενος αυτά τα στοιχεία, ο Βλάνταν Ίβιτς θα προσπαθήσει να παρατάξει την ομάδα του μ’ έναν τρόπο που θα πάρει το ρυθμό του ματς για την επίτευξη ενός γρήγορου τέρματος, το οποίο στην πορεία θα δώσει ελπίδες πρόκρισης στο σύλλογο. Στο στοίχημα πάντως ο ΠΑΟΚ είναι το αουτσάιντερ για την πρόκριση στον τελικό.

Παίξε νόμιμα στη Vistabet με το μοναδικό πρόγραμμα ανταμοιβής!

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός φέτος έχει περάσει κι αυτός δύσκολες στιγμές. Η χρονιά δεν μπορεί να θεωρηθεί -ακόμα τουλάχιστον- πετυχημένη, καθώς στο τριφύλλι έχουν συμβεί πολλά με τελευταίο την παραίτηση του Γιάννη Αλαφούζου από την προεδρία του συλλόγου. Οι «πράσινοι» είναι ακόμα μια ομάδα από τους «big 4» που άλλαξε προπονητή μεσούσης της σεζόν.

Ο Αντρέα Στραματσόνι αποχώρησε ως αποτυχημένος από το σύλλογο και τη θέση του πήρε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Η ομάδα ωστόσο είχε… χάσει το τρένο για το πρωτάθλημα που ήταν και ο βασικός της στόχος και στην πορεία επικεντρώθηκε σε δύο άλλους. Αρχικά στην είσοδό της στα play off και στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης μέσω αυτών κι έπειτα στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος.

Ο ένας στόχος (play off) βγήκε εις πέρας, ενώ ο δεύτερος είναι πολύ κοντά στο να υλοποιηθεί. Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 2-0 και σίγουρα έχει πάρει ένα καθαρό προβάδισμα για να βρεθεί στον τελικό του θεσμού. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης γνωρίζει πολύ καλά ότι η «Τούμπα» είναι μια καυτή έδρα κι έτσι οφείλει να προετοιμάσει κατάλληλα τους ποδοσφαιριστές του.

Θεωρητικά το φαβορί για την πρόκριση Παναθηναϊκός θα κατέβει στη Θεσσαλονίκη με παιχνίδι σκοπιμότητας. Δηλαδή έλεγχος κέντρου, αμυντική προσήλωση, πάγωμα ρυθμού και χτύπημα στο ανοιχτό γήπεδο για την επίτευξη ενός τέρματος που θα τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Sportingbet: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός με προδφορά +5%

Οι δύο ημιτελικοί που θα λάβουν χώρα σε λίγες μέρες είναι σίγουρα ημιτελικοί που θα μας κόψουν την ανάσα. Μπορεί και στα δύο παιχνίδια να υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί και αουτσάιντερ, ωστόσο στο ποδόσφαιρο τα πάντα γίνονται και τα πάντα απαιτούνται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, όλα παραμένουν ανοιχτά για το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του φετινού κυπέλλου Ελλάδος. Δείτε τα παιχνίδια Live.

Δημήτρης Δημόπουλος

fabiakias

- Tipster

Δείτε ακόμα :

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα