Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
4

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται με φόντο την τρίτη θέση

Η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League 1 σ’ ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, το οποίο έχει φόντο την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, η οποία μάλιστα αποτελεί στόχο και των δύο ομάδων.


Ακόμα ένα ντέρμπι αναμένεται να απολαύσουμε στη Super League 1, καθώς η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο αδιάφορο δεν είναι και σίγουρα οι δύο ομάδες θέτουν νούμερα ένα στόχο το θετικό αποτέλεσμα. Η Ένωση βολεύεται και με την ισοπαλία, ενώ το τριφύλλι αν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις την τρίτη θέση πριν την έναρξη των playoffs θα πρέπει να κερδίσει. Σίγουρα καταστροφή δεν αποτελεί και η ισοπαλία.

Σύμφωνα με τις εταιρίες στοιχήματος η ΑΕΚ είναι το απόλυτο φαβορί για την αναμέτρηση. Βάση αποδόσεων πάντως αξίζει το «Χ» σε πρώτη φάση αλλά έπειτα και το διπλό για κάποιο ποντάρισμα. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει ζημιές στα ντέρμπι και δεν είναι απίθανο να γίνει και τώρα. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ.

Η ΑΕΚ έχει περάσει μια δύσκολη σεζόν και προσπαθεί να τη σώσει, έχοντας θέσει δύο στόχους. Το πλασάρισμα της στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Μάσιμο Καρέρα δε βρίσκεται αρκετό καιρό στο τιμόνι της ομάδας με την να Ένωση προβληματίζει με τις εμφανίσεις της, ενώ ελάχιστα είναι τα καλά της παιχνίδια. Από τη μία κάτι τέτοιο είναι απόλυτα λογικό και ένας προπονητής δεν είναι μάγος ώστε να μπορεί να αλλάξει την κατάσταση που έχει δομηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Από την άλλη όμως η ΑΕΚ πρέπει να είναι στην κορυφή, να κυνηγάει τρόπαια, είναι η μοίρα της τέτοια.

Φέτος έχει συγκεντρώσει συνολικά 41 βαθμούς σε 23 ματς, ενώ παράλληλα μετράει 12 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 νίκες. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ έχει πετύχει 36 γκολ, έχοντας την τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και έχει δεχθεί 21. Ο παράγοντας άμυνα αποτελούσε ένα πρόβλημα για το σύλλογο μέχρι την έλευση του Καρέρα, ο οποίος έχει φτιάξει μια σφιχτή ομάδα, η οποία κοιτάζει πρώτα να διασφαλίσει το μηδέν κι έπειτα να σκοράρει.

ΑΕΚ - ΠΑΟ με τις μεγαλύτερες αποδόσεις στο stoiximan.gr!

Η ΑΕΚ στα τελευταία πέντε παιχνίδια της έχει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Τους βαθμούς, τους έχει χάσει από ΠΑΟΚ (ήττα) και Ολυμπιακό (ισοπαλία), ενώ επιθυμεί πλέον να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Γενικότερα στα ντέρμπι δε μετράει νίκες φέτος η Ένωση, καθώς έχει τρεις ήττες από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και δυο ισοπαλίες με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Στο τελευταίο ντέρμπι με τους πράσινους πριν τα playoffs θέλει ν’ αλλάξει αυτή την κατάσταση που έχει δομηθεί.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα για τον Μάσιμο Καρέρα, καθώς θα έχει αρκετές και σημαντικές απουσίες. Συγκεκριμένα σίγουρα θα λείπουν οι Σιμόες, Παουλίνιο, Ολιβέιρα λόγω καρτών και τραυματισμών. Από εκεί και πέρα παίζεται να λείψει ο Λόπες που έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες και ο Αλμπάνης, ο οποίος θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει. Λογικά όμως δε θα βρίσκεται στην αποστολή για τον αγώνα και θα αποτελέσει ακόμα μια απουσία για τους γηπεδούχους.

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός πέρασε κι αυτός πολλά τη φετινή σεζόν αλλά στην πορεία βρήκε τα πατήματά του και τελικά έχει καταφέρει να είναι μέσα στους στόχους του κι αυτή τη στιγμή να διεκδικεί και το κάτι παραπάνω.

Οι πράσινοι δεν είχαν ξεκινήσει καθόλου καλά τη σεζόν και τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που τέθηκε θέμα προπονητή στην ομάδα, ενώ στο στόχαστρο μπήκαν και οι παίκτες. Τελικά από την απομάκρυνση του Νίκου Νταμπίζα κι έπειτα, ο σύλλογος έχει επιστρέψει σε μια κανονικότητα και ο δεύτερος γύρος που πραγματοποιεί είναι εξαιρετικός. Έτσι, υλοποίησε τον αρχικό στόχο της 6αδας και πλέον παλεύει να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα. Επίτευγμα που αν το καταφέρει θα είναι σπουδαίο, καθώς θ’ αφήσει εκτός αυτής την ΑΕΚ.

Το τριφύλλι φέτος διαθέτει 37 βαθμούς έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες. Έχει σκοράρει 27 γκολ και έχει δεχθεί 19. Έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος κι αν υστερεί κάπου είναι στο γκολ. Πρόβλημα, το οποίο δείχνει να το λύνει τον τελευταίο καιρό. Οι πράσινοι βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και παίζουν τρομερό ποδόσφαιρο. Έτσι, μετρούν σε πέντε παιχνίδια, πέντε νίκες και θέλουν να συνεχίσουν το σερί τους με τα νικηφόρα αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει κερδίσει την ΑΕΚ (3-2) και τον ΠΑΟΚ (2-0), έχει φέρει ισοπαλία με τον Ολυμπιακό (1-1) και τον ΠΑΟΚ (2-2), ενώ μετράει και μία ήττα από τον Ολυμπιακό (1-0). Ήττα που είναι η μοναδική φέτος σε ντέρμπι και η τελευταία του συλλόγου έως σήμερα. Πιο συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός έχει να χάσει στο πρωτάθλημα από τις 5 Ιανουαρίου του 2020.

Παίξε Νόμιμα ΑΕΚ - Παναθηναϊκός με εγγραφή στην Bet365.gr!

Στο αγωνιστικό κομμάτι τα πράγματα για τον Γιώργο Δώνη είναι ευχάριστα, καθώς έως τώρα ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει ν’ αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Έτσι, έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του στη διάθεσή του και θα μπορεί να επιλέξει και να κατεβάσει το καλύτερο δυνατό σχήμα για να πάρει το παιχνίδι.

Τέλος, η προϊστορία των αναμετρήσεων δείχνει ότι τα ματς μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού τελειώνουν με καθαρά σκορ και συνήθως υπέρ της Ένωσης. Μιλώντας με αριθμούς οι κιτρινόμαυροι μετρούν 7 νίκες σε συνολικά 11 ματς με τους πράσινους να επικρατούν 3 φορές απ’ αυτές, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο (0-0). Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει την καλή της παράδοση ως γηπεδούχος, ενώ ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση ως φιλοξενούμενος, αρχίζοντας από το Κυριακάτικο ματς.

Δημήτρης Δημόπουλος

Dimitris Dimopoulos

- Tipster

Δείτε ακόμα :

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα