Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
5

Ο Σισέ σταμάτησε και έχει να θυμάται μια λαμπρή καριέρα!

Σε όλες τις περιπτώσεις της ζωής και συνεπώς και στον αθλητισμό, ο χρόνος είναι αμείλικτος και κανείς δεν μπορεί να τα βάλει μαζί του. Συνεπώς κάτι τέτοιο συμβαίνει και για έναν ακόμα σπουδαίο ποδοσφαιριστή που πραγματικά είναι τιμή μας που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα. Ο λόγος γίνεται για τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος σταμάτησε οριστικά το ποδόσφαιρο.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε να ανακοινώσει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 35 ετών. Ένας παίχτης, ο οποίος για πολλούς οπαδούς θα μείνει χαραγμένος ως εκείνος ο στιλάτος, τρελάρας, γρήγορος, παθιασμένος και γκολτζής επιθετικός. Ένας επιθετικός που με την ικανότητά του αλλά και την προσωπικότητά του μπορούσε να εμπνεύσει και τους υπόλοιπους συμπαίχτες του για την επίτευξη των στόχων της εκάστοτε ομάδας που αγωνιζόταν.

Ο Σισέ είναι γεννημένος στις 12 Αυγούστου το 1981 στην Αρλ της Γαλλίας. Ένα παιδί που στην πορεία της ζωής του ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και περνώντας από διάφορες ομάδες κατάφερε να κερδίσει ορισμένους τίτλους και γενικότερα να αφήσει το στίγμα του στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Στοίχημα στον Stoiximan με 100% προσφορές* εγγραφής για νέα μέλη

Ο Γάλλος επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από την Οσέρ (1998-2004). Στη συνέχεια το μεγάλο βήμα της καριέρας του έγινε, καθώς πήγε στην Λίβερπουλ (2004-2007). Από εκεί εξαιτίας ορισμένων ατυχιών μετακόμισε στη Γαλλία και την Μαρσέιγ (2006-2009). Ενδιάμεσα της θητείας του στη γαλλική ομάδα πέρασε από την Σάντερλαντ (2008-2009), ενώ στην πορεία ξανά συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό (2009-2011).

Η μεγάλη επιστροφή για τον Σισέ είχε ήδη γίνει, καθώς η Λάτσιο τον ζήτησε και τον απέκτησε από τους «πράσινους». Στην Ιταλική ομάδα ωστόσο δεν πέτυχε αλλά έμεινε ένα χρόνο (2011-2012).

Στη συνέχεια της καριέρας του ο Σισέ επέστρεψε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην ΚΠΡ (2012-2013) σε μια προσπάθεια να φτιάξει και πάλι το όνομά του, καθώς στην Λάτσιο έδειξε ότι πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο υψηλό επίπεδο. Όμως δυστυχώς για εκείνον ούτε κι εκεί κατάφερε να στεριώσει και στην πορεία πήγε στην Αλ Γκαράφα (2013). Έπειτα πέρασε από την Κρασνοντάρ (2013), για να μετακομίσει στο τέλος στην Μπαστιά (2014-2015).

Ποδοσφαιρικά ο Σισέ είχε τελειώσει εξαιτίας των πολλών ατυχιών που είχε και τελευταίος του σταθμός ήταν η Σεντ Πιερουά όπου και έκλεισε την καριέρα του. Από εκεί και πέρα με την εθνική Γαλλίας μέτρησε συνολικά από το 2002 έως και το 2010, 41 εμφανίσεις και πέτυχε 9 γκολ.

Σ’ όλη αυτή τη συνολική καριέρα, ο Τζιμπρίλ Σισέ κατάφερε να κατακτήσει συνολικά έξι τρόπαια και άλλο ένα με την εθνική Γαλλίας. Συγκεκριμένα το πρώτο τρόπαιο του Σισέ ήρθε τη σεζόν 2002/03 με την Οσέρ και ήταν το κύπελλο Γαλλίας.

Στην πορεία με την Λίβερπουλ κατάφερε να κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια της καριέρας του όσον αφορά έναν σύλλογο. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2004/05 ο Σισέ πανηγύρισε την κατάκτηση του Champions League με τους «reds» σε μια βραδιά που είχε άμεση συμμετοχή, καθώς είχε σκοράρει στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στον Ντίντα.

Από εκεί και πέρα οι διακρίσεις για τον Τζιμπρίλ Σισέ δεν τελειώνουν εδώ, καθώς ο ίδιος ο Γάλλος ξεχώρισε και σε ατομικό επίπεδο ορισμένες χρονιές. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2001/02 πήρε τον τίτλο του «UNFP Young Player of the Year» αγωνιζόμενος στην Οσέρ. Μάλιστα την ίδια χρονιά (2001/02) ήταν και ο πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος (League 1) «Ligue 1 Top Scorer» με συνολικά 22 γκολ. Έπειτα το βραβείο του πρώτου σκόρερ «Ligue 1 Top Scorer» στο πρωτάθλημα της Γαλλίας το κέρδισε και δεύτερη φορά με την Οσέρ.

Sportingbet:Επωφεληθείτε με τις Προσφορές* της Sportingbet!

Από εκεί και πέρα το 2005 πανηγύρισε και το UEFA Super Cup με την ομάδα, ενώ τη σεζόν 2005/06, βάζοντας μάλιστα και γκολ (το πρώτο της Λίβερπουλ), βοήθησε τους «reds» να φτάσουν και στην κατάκτηση του FA Cup. Τέλος, όσον αφορά το συλλογικό επίπεδο ο Σισέ μετράει ένα πρωτάθλημα Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2009/10 όντας και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος τότε, ενώ την ίδια σεζόν κατέκτησε με τους «πράσινους» και το κύπελλο Ελλάδος. Από εκεί και πέρα με το εθνόσημο ο Γάλλος striker έχει κερδίσει το 2003 ένα FIFA Confederations Cup.

Συγκεκριμένα την αγωνιστική σεζόν 2003/04, ο Σισέ κατόρθωσε να πετύχει συνολικά 26 γκολ και παράλληλα έσπασε κατά τέσσερα γκολ και το δικό του προσωπικό ρεκόρ. Από εκεί και πέρα ο Σισέ τη σεζόν 2009/10 βγήκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος «Super League Greece Top Scorer» με τον Παναθηναϊκό, σκοράροντας τότε 23 γκολ.

Επιπλέον την ίδια χρονιά (2010), ο Σισέ βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠ ως ο καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής. Τέλος, στις προσωπικές του διακρίσεις φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού μπαίνει κι αυτή του πρώτου σκόρερ της Superleague την αγωνιστική σεζόν 2010/11, όταν και ο Γάλλος φορ είχε πετύχει συνολικά 20 γκολ.

Όπως καταλαβαίνετε οι ατομικές διακρίσεις αυτού του χαρισματικού ποδοσφαιριστή ήταν πολλές μαζί φυσικά και με τους έξι τίτλους που πανηγύρισε σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο μαζί. Ο Τζιμπρίλ Σισέ όταν ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σιγά σιγά όλοι βλέπαμε έναν ποδοσφαιριστή με πραγματικά πολύ λαμπρό μέλλον.

Παίξε νόμιμα στη Vistabet με το μοναδικό πρόγραμμα ανταμοιβής!

Με όπλο τη δύναμή του, το πάθος του, τη μαχητικότητά του, την ταχύτητά του και το γεγονός ότι ήταν ηγέτης μπορούσε να κάνει σπουδαία πράγματα. Στην Οσέρ έδειξε το πρώτο δείγμα των ικανοτήτων του και στην Λίβερπουλ έγινε ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου. Ωστόσο από εκεί και μετά ξεκίνησαν οι ατυχίες για τον Σισέ.

Ο Γάλλος φορ στην καριέρα του έχει σπάσει δύο φορές τα πόδια του. Γεγονός που τον άφησε πάρα πολύ πίσω και ουσιαστικά του απαγόρευσε την εξέλιξή του. Έτσι, δεν κατάφερε να μείνει για χρόνια στην Premier League και να πετύχει όσα ονειρευόταν κι αυτός και οι φίλαθλοι των «reds». Οι εμφανίσεις του δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές και ουσιαστικά όλοι είχαν πιστοί σε μεγάλο βαθμό ότι ο Σισέ δεν μπορεί να βρει και πάλι τον παλιό καλό του εαυτό. Έτσι, σιγά σιγά το όνομά του «έδυε».

Σίγουρα ένας παίχτης με την προσωπικότητα του Σισέ κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το δεχθεί και σε ηλικία μόλις 28 χρονών είδε να του χτυπάει την πόρτα ο Παναθηναϊκός. Μια ομάδα που αγωνιζόταν σ’ ένα κακό ποιοτικά πρωτάθλημα σε σχέση με τα άλλα ευρωπαϊκά και που ήταν στην Ευρώπη. Ο Σισέ παίρνοντας 2,5 εκ ευρώ το χρόνο αλλά και με την προοπτική να ξαναφτιάξει το όνομά του δέχθηκε και ήρθε τόσο νέος στην Ελλάδα.

Στην αρχή τα πράγματα για εκείνον ήταν δύσκολα καθώς δεν προσαρμόστηκε αμέσως και οι εμφανίσεις του ήταν προβληματικές. Όμως από τη στιγμή που προσαρμόστηκε και μετά, ο Γάλλος επιθετικός απέδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι βρίσκεται τρία επίπεδα πάνω από την κλάση των παιχτών που αγωνιζόντουσαν στην Superleague τότε. Παρά τα δύο σπασμένα πόδια του, η ταχύτητα του ήταν ασύλληπτη.

Από τον κόσμο του Παναθηναϊκού λατρεύτηκε πολύ και ο ίδιος λάτρεψε την ομάδα εξίσου πολύ. Υποσχέθηκε το νταμπλ και το πήρε και μέσα σ’ αυτά τα δύο χρόνια που έμεινε στον ελληνικό σύλλογο θεωρείται απόλυτα επιτυχημένος. Ένας παίχτης που στην αρχή αμφισβητήθηκε γιατί προβλημάτιζε αλλά που όμως απάντησε σε όλους για την ποιότητά του.

Betshop.gr: 100% ανανεωμένη, και καταθέσεις με PaySafe Card!

Παρά το γεγονός της κακής του ψυχολογίας και των αμφισβητήσεων που υπήρχαν, ο ίδιος απέδειξε ότι μπορεί να αντέξει το βάρος της φανέλας και την πίεση και να βγει μπροστά. Ουσιαστικά ο Σισέ ήταν ένας τρομερά γρήγορος και δυνατός επιθετικός με απίστευτη έφεση στο σκοράρισμα.

Γκολ με το κεφάλι, με τα πόδια, γκολ από πέναλτι, γκολ από φάουλ και γενικότερα αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο κάθε άμυνας. Μάλιστα το γεγονός ότι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση φάνηκε και από τις εμφανίσεις του στην Ευρώπη (Europa League) όταν ο Σισέ πλήγωνε τα αντίπαλα δίχτυα.

Η απώλεια του είναι χωρίς καμία αμφιβολία μεγάλη κι όλες οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε φρόντισαν να τον αποχαιρετήσουν μ’ ένα ξεχωριστό βιντεάκι. Ένας παίχτης, λοιπόν, που σύνδεσε το όνομά του με το έπος που γράφτηκε στην Πόλη, στον καλύτερο τελικό όλων των εποχών για το Champions League ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μίλαν κι ένας παίχτης που κατέκτησε το τελευταίο -μέχρι σήμερα- νταμπλ του Παναθηναϊκού. Σίγουρα οι οπαδοί των ομάδων τον έχουν λατρέψει με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο κι ο ίδιος επίσης έχει δείξει εμπράκτως την αγάπη του. Μάλιστα στον Παναθηναϊκό τη δείχνει λίγο παραπάνω.

Δημήτρης Δημόπουλος

fabiakias

- Tipster

Δείτε ακόμα :

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα