Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
5

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Ένα ντέρμπι με φόντο τα play off!

Την ερχόμενη Κυριακή (12/3) η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Superleague. Ένα μεγάλο ντέρμπι, στο οποίο και οι δύο ομάδες στοχεύουν την είσοδό τους σε μια από τις πέντε θέσεις για τα play off.

Το ελληνικό πρωτάθλημα προχωράει και σιγά-σιγά φτάνουμε προς το τέλος τους. Έτσι, όλες οι ομάδες που συμμετέχουν σ’ αυτό, θέτουν τους τελικούς στόχους με σκοπό να τελειώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τη χρονιά τους. Μέσα σ’ αυτές τις ομάδες συμμετέχουν και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ που την ερχόμενη Κυριακή (12/3) συγκρούονται μεταξύ τους σ’ ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι.

Μάλιστα τόσο η «ένωση» όσο και ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχουν θέσει τους ίδιους στόχους για το τέλος του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα και οι δύο ομάδες επιθυμούν αρχικά την είσοδό τους στα play off της Superleague και έπειτα τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης σ’ αυτά για να μπορέσουν του χρόνου να μπουν στο Champions League. Τέλος, σύμφωνα με το στοίχημα η ΑΕΚ είναι το φαβορί και ο ΠΑΟΚ το αουτσάιντερ.

Ξεκινώντας από τους γηπεδούχους, η ΑΕΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει κάνει ένα ολικό restart, καθώς άλλαξε προπονητή και ενισχύθηκε τον Ιανουάριο. Στη βαθμολογία μετά από 23 αγωνιστικές, η ΑΕΚ βρίσκεται στην 6η θέση έχοντας συνολικά 37 βαθμούς. Ουσιαστικά η «ένωση» προς το παρόν δεν μπαίνει στα play off και καίγεται στην κυριολεξία για να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και να μπει.

Ο Μανόλο Χιμένεθ γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ξάνθη που βρίσκεται στο +2 και στην 5η θέση. Μάλιστα η αποστολή της ΑΕΚ είναι δύσκολη, καθώς οι «ακρίτες» διαθέτουν και έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος, τον Χαμζά Γιουνές. Πέρα από αυτό όμως η ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του Μοράις. Γενικότερα η «ένωση» παρουσιάζει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δείχνει ικανή να μπει στα play off.

Πάντα η αλλαγή προπονητή σε μια ομάδα αλλάζει το όλο κλίμα της και την κάνει καλύτερη. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ από τον ερχομό του και μετά έχει γίνει αρκετά πιο επιθετική και φαίνεται πως διαθέτει πιο εύκολα το γκολ. Γεγονός που την καθιστά αυτόματα πολύ επικίνδυνη για κάθε αντίπαλο.

Στοίχημα στον Stoiximan με 100% προσφορές* εγγραφής για νέα μέλη

Από εκεί και πέρα με την έλευση του Όγκνιεν Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, η ομάδα έγινε πολύ καλύτερη. Μάλιστα για την ΑΕΚ η επιστροφή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι επίσης στο κέντρο της άμυνας, αποτελεί μια εσωτερική μεταγραφή. Πλέον ο Ισπανός τεχνικός της ομάδας γνωρίζει ότι με Τσιγκρίνσκι και Βράνιες η άμυνά του είναι πολύ ποιοτική και παράλληλα αρκετά σκληρή και απροσπέλαστη.

Επιπλέον το γεγονός ότι η ΑΕΚ παίζει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο φαίνεται και από τα αποτελέσματα που φέρνει στα τελευταία πέντε ματς της. Δηλαδή μετράει τρεις νίκες (Βέροια, Ολυμπιακός, ΑΕΛ) και δύο ισοπαλίες (Ηρακλής, Πανιώνιος). Συνολικά στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ μετράει 9 νίκες 10 ισοπαλίες και 4 ήττες. Ουσιαστικά από τους λεγόμενους «big four» και αν βάλουμε και τον Πανιώνιο που είναι δεύτερος, διαθέτει τις λιγότερες νίκες και τις περισσότερες ισοπαλίες.

Τέλος, είναι δεδομένο ότι η «ένωση» θα στηρίξει πολλά στο παιχνίδι της στον Βράνιες και στον Γκάλο στην άμυνα, στους Γιόχανσον, Σιμόες όσον αφορά τη «βρώμικη» δουλειά στο κέντρο. Παράλληλα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού στηρίζει πολλά τόσο σ’ αυτούς τους δύο αλλά και στον Μάνταλο. Από εκεί και πέρα επιθετικά ο Χιμένεθ θα στηρίξει πολλά στους Πατίτο Ροντρίγκες, Λάζαρο και Αραούχο.

Είναι δεδομένο ότι ο Ισπανός τεχνικός θα θελήσει να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού και να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα. Έτσι, θα μπορέσει να χτυπήσει επιθετικά για να διεκδικήσει και κάποιο γκολ που θα του δώσει το πολύτιμο τρίποντο. Ένα τρίποντο που κατά πάσα πιθανότητα θα βάλει την ΑΕΚ στην πεντάδα. Πάντως όσον αφορά για την είσοδο στα play off, σύμφωνα με τα προγνωστικά η ΑΕΚ είναι από τα φαβορί για να συμμετέχει σ’ αυτά.

Συνεχίζοντας, ο φιλοξενούμενος ΠΑΟΚ μπορούμε να πούμε ότι είναι και αυτός πολύ ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς τον Ιανουάριο μπορεί να έχασε τον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου», ωστόσο κατάφερε να καλύψει όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν και στο τέλος να παρουσιαστεί πολύ πιο δυνατός. Ο ΠΑΟΚ σε 23 αγωνιστικές διαθέτει 43 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση.

Sportingbet: Επωφεληθείτε με τις Προσφορές* της Sportingbet!

Ο ΠΑΟΚ φέτος ξεκίνησε με τελείως διαφορετικούς στόχους και στην πορεία έθεσε σαν βασικό στόχο την είσοδό του στα play off και από εκεί τη πρώτη θέση σ’ αυτά. Βάση των στοιχηματικών εταιριών ο ΠΑΟΚ είναι το πρώτο φαβορί για την είσοδό του στα play off.

Γενικότερα ο «Δικέφαλος του Βορρά» πληρώνει τις κακές επιλογές που έγιναν στον σχεδιασμό το καλοκαίρι. Δηλαδή το γεγονός ότι η ομάδα κράτησε έναν παίχτη που παρουσίαζε επανειλημμένως προβλήματα (Τζαβέλλας) αλλά και ότι στηρίχθηκε επιθετικά σ’ έναν ποδοσφαιριστή που έχει μάθει να παίζει όλη η ομάδα για εκείνον (Αθανασιάδης).

Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να αποδώσει και το έδειξε φέτος μέχρι τον Ιανουάριο που ουσιαστικά τέθηκε αναπληρωματικός και με τη βούλα. Αν, λοιπόν, είχαν γίνει διαφορετικές κινήσεις στο σύλλογο και είχαν παρθεί εντελώς διαφορετικές αποφάσεις, τότε ίσως ο ΠΑΟΚ να διεκδικούσε και πρωτάθλημα. Το αναφέρουμε αυτό διότι ποιότητα έχει και μάλιστα αρκετή.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς πλέον είναι ξεκάθαρο ότι πέρα από το κύπελλο Ελλάδος, διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας και την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ βρήκε εξαιρετική επιθετική λύση στο πρόσωπο του Πρίγιοβιτς, ο οποίος έχει την ικανότητα να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση και να σκοράρει. Έτσι, ο ΠΑΟΚ έχει το εύκολο που νωρίτερα στη σεζόν με τον Κλάους δεν είχε.

Επίσης και η προσθήκη του Πέδρο Ροντρίγκεζ στο ρόστερ της ομάδας ήταν σπουδαία, καθώς μιλάμε για έναν εξαιρετικά γρήγορο και τεχνίτη παίχτη, ο οποίος μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να δημιουργήσει προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες.

Championsbet: Νόμιμο στοίχημα με 100% επιβράβευση εγγραφής, & Cashout!

Τέλος, η απόκτηση του Ουάρντα βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα και στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ με Κρέσπο και Μαλεζά η αμυντική λειτουργία είναι αρκετά καλή. Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ στο ματς με την ΑΕΚ θα κοιτάξει να προφυλάξει την άμυνά του και έπειτα θα προσπαθήσει να κλέψει το παιχνίδι με τους παίχτες που έχει.

Συμπερασματικά το παιχνίδι που περιμένουμε είναι αρκετά μεγάλο και οι δύο ομάδες «καίγονται» κυριολεκτικά και μεταφορικά για την απόκτηση των τριών βαθμών, οι οποίοι θα τους φέρουν ακόμα πιο κοντά στα play off και στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Μιας θέσης, η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα να παίξουν για τους ομίλους του Champions League την ερχόμενη σεζόν.

Δημήτρης Δημόπουλος

Dimitris Dimopoulos

- Tipster

Δείτε ακόμα :

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα