Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
5

Super League: Το περσινό top-6 – Οι στόχοι και οι αλλαγές των ομάδων

Η Super League ξεκινάει το σαββατοκύριακο 11/12 Σεπτέμβρη και σας προσφέρουμε τον καλύτερο οδηγό για τα μεγάλα σαλόνια της χώρας.


Μετά από σαράντα κύματα κυριολεκτικά, η Super League ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Πριν μπούμε στην ανάλυση, να αναφέρουμε ότι πέρυσι υποβιβάστηκε η ΑΕΛ και τη θέση της πήρε ο Ιωνικός. Τέλος, την κατηγορία έσωσε στα μπαράζ ο Παναιτωλικός, ο οποίος επικράτησε της Ξάνθης.

Ολυμπιακός: Άλλαξε το ρόστερ του με στόχο τον τίτλο

Ο Ολυμπιακός πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος δίχως ν’ αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες. Ήταν η καλύτερη ομάδα και δίκαια πανηγύρισε τον τίτλο. Κάτι που επιθυμεί να κάνει και φέτος.

Οι ερυθρόλευκοι σε μεγάλο βαθμό δεν έμειναν με το ίδιο ρόστερ. Αντιθέτως άλλαξαν πολλά, ενώ βίωσαν τρία σημαντικά γεγονότα που καλούνται να διαχειριστούν με διαφορετικό τρόπο.

Αρχικά ο Ολυμπιακός απέκτησε 12 παίκτες και είδε άλλους 6 να επιστρέφουν στο ενεργό ρόστερ του, εκ των οποίων αποχώρησαν οι τρεις (Σολδάνο, Μασούρας, Τσούμιτς).

Οι ερυθρόλευκοι ενισχύθηκαν κυρίως από το κέντρο και πίσω, ενώ επιθετικά πήραν δύο επιθετικούς (Δημήτρης Πινακάς, Τικίνιο Σοάρες) κι έναν εξτρέμ (Χένρι Ονιεκούρου).

Πολύ καλύτερες αποδόσεις στο ανανεωμένο Pamestoixima.gr! Εγγραφή

Το πρώτο γεγονός που βίωσαν οι Πειραιώτες είναι η αποχώρηση του Ζοσέ Σα, ο οποίος πήγε στη Γουλβς. Το κενό του Πορτογάλου τερματοφύλακα είναι σαφώς μεγάλο και αναμένεται να το καλύψει ο Τόμας Βάτσλικ, ο οποίος αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τον νέο σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη. Δεύτερη ρήξη χιαστού και σίγουρα κανείς δεν ξέρει πως θα επιστρέψει. Τέλος, η υπόθεση του Ρούμπεν Σεμέδο έχει επηρεάσει όλο τον οργανισμό και οι άνθρωποι της ομάδας καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις.

Πάντως οι ερυθρόλευκοι ξεκινούν και φέτος ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και το μόνο που μένει είναι να το αποδείξουν κι εντός γηπέδου.

ΠΑΟΚ: Ενισχυμένος με στόχο την κορυφή

Ο ΠΑΟΚ μετά τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα δεν μπόρεσε να παραμείνει στην κορυφή. Κοινώς έδειξε ότι είναι κατώτερος των προσδοκιών που τότε γεννήθηκαν από τον ίδιο. Φέτος όμως πιστεύει ότι μπορεί να το αλλάξει αυτό.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προχώρησε σε μία μεγάλη αλλαγή, από τις πολλές. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέστρεψε μετά από δύο σεζόν στον πάγκο του συλλόγου με στόχο να δομήσει ξανά μια ομάδα που θα χτυπήσει και θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το φετινό καλοκαίρι ήταν «καυτό» για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κι έχασε δυνατούς παίκτες, ωστόσο το ρόστερ δυνάμωσε.

Πιο αναλυτικά ο ΠΑΟΚ έχασε τους Δημήτρη Γιαννούλη, Χρήστο Τζόλη με πώληση και τον Μίκαελ Κρμέντσικ, του οποίου έληξε ο δανεισμός. Τρεις πολύ σημαντικές απώλειες, τις οποίες όμως η ομάδα δεν άφησε να την επηρεάσουν στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

Καθημερινός και δωρεάν τροχός εκπλήξεων με σούπερ έπαθλα* σε Στοίχημα ή Casino. Εγγραφή.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα κινητικός, φρόντισε να καλύψει τα κενά του κι έφερε παίκτες όπως οι (Τέιλορ, Σίντκλεϊ, Ακπόμ, Ολιβέιρα), ενώ επέστρεψε κι ο Μπίσεσβαρ.

Ουσιαστικά η ομάδα κάλυψε τα δύο άκρα της άμυνας, το κενό του Κρμέντσικ αλλά και το κενό του Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος υπέστη μερική ρήξη χιαστού και θα λείψει, για μεγάλο διάστημα.

Σίγουρα οι απώλειες των δύο Ελλήνων είναι μεγάλες αλλά ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να τους διατηρήσει στο ρόστερ και έπειτα εισέπραξε και λεφτά στα ταμεία του.

Είναι δεδομένο πως με τον Ρουμάνο τεχνικό, ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερος φέτος, πιο ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μιλάμε για τον περσινό κυπελλούχου Ελλάδος.

Άρης: Με στόχο να συνεχίσει στα ίδια επίπεδα

Ο Άρης αποτέλεσε την περσινή έκπληξη του πρωταθλήματος, τερματίζοντας τελικά τρίτος κι ασκώντας σε μεγάλο κομμάτι του πρωταθλήματος πίεση στον πρώτο Ολυμπιακό. Φέτος οι κιτρινόμαυροι επιθυμούν να κινηθούν στα ίδια επίπεδα.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έδειξε ιδιαίτερα κινητική στο μεταγραφικό παζάρι και αποφασισμένη να ανέβει επίπεδο. Άλλωστε δεν είναι εύκολο να κρατηθεί ο Άρης στα περσινά επίπεδα δίχως να είχε ενισχυθεί σημαντικά. Συνολικά προχώρησε σε δέκα μεταγραφές και 14 αποχωρήσεις, αλλάζοντας έτσι το ρόστερ του σε μεγάλο επίπεδο.

Από τις μεταγραφικές κινήσεις, ξεχώρισε σίγουρα εκείνες των Χουάν Ιτούρμπε και Αμπουμπακάρ Καμαρά. Μιλάμε για δύο παίκτες που μπορούν να ανεβάσουν αρκετά επίπεδα τον Άρη.

Παράλληλα κάποια βαρβάτη αποχώρηση από τα περσινά κομβικά στελέχη που συντέλεσαν στην επιτυχία, δεν υπάρχει κι αυτό μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τους Θεσσαλονικείς.

ΑΕΚ: Έχοντας στόχο να φύγει από τη μετριότητα

Όπως και ο ΠΑΟΚ έτσι και η ΑΕΚ, μετά το πρωτάθλημα ήρθε η καθίζηση. Η Ένωση κάθε πέρυσι ήταν και καλύτερη και πλέον επιδιώκει ν’ αλλάξει την κατάσταση και να κάνει αρκετά βήματα μπροστά.

Η ΑΕΚ αρχικά έφερε τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς ως νέο τεχνικό. Ο Σέρβος τεχνικός καλείται να παραλάβει μια ομάδα με αγωνιστική κρίση και να την οδηγήσει στην κορυφή.

Στο ρόστερ της έχουν γίνει πολλές αλλαγές και η Ένωση προσπάθησε φέτος να ενισχυθεί ουσιαστικά, προκειμένου να μην πάει ακόμη μία σεζόν χαμένη.

Bet365: Η καλύτερη νόμιμη στοιχηματική με επιβράβευση*! Εισέλθετε στην Σελίδα.

Συγκεκριμένα αποχώρησαν 13 παίκτες (Τσιγκρίνσκι, Λόπεζ, Χνιντ, Κρίστισιτς, Ολιβέιρα κ.α) και ήρθαν άλλοι 18. Μέσα στους παίκτες που ήρθαν ξεχωρίζουν οι (Στάνκοβιτς, Τζαβέλας, Λε Ταλέκ, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς), ενώ επέστρεψαν οι Αραούχο και Βράνιες.

Σίγουρα υπάρχουν στο ρόστερ παίκτες που ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα και πλέον εκείνη διαθέτει κι έναν προπονητή που έχει δείξει ότι μπορεί να πετύχει.

Παναθηναϊκός: Στοχεύοντας την ευρωπαϊκή του επιστροφή

Ακόμη μια ομάδα του περσινού top-6, η οποία φέτος έχει υψηλότερες βλέψεις, όχι μόνο από πέρυσι, αλλά γενικότερα από κάθε άλλη χρονιά τις τελευταίες σεζόν. Στόχος του τριφυλλιού είναι η ευρωπαϊκή επιστροφή.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία ακόμη ομάδα που θα μπει με νέο προπονητή τη φετινή σεζόν. Συγκεκριμένα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση και από εκείνη τη στιγμή προσπαθεί να χτίσει μια ομάδα, η οποία θα είναι ικανή να διεκδικήσει και στο τέλος να καταφέρει να μπει στην τετράδα.

Οι πράσινοι είχαν πολλά προβλήματα στη διάρκεια της προετοιμασίας και το κυριότερο ήταν η έλλειψη ποιότητας του ρόστερ. Η ενίσχυση πάντως αν και αργά έγινε με το τριφύλλι να αποκτάει 8 παίκτες και να διώχνει άλλους 9. Από τις προσθήκες ξεχώρισαν εκείνες των Σεμπαστιάν Βιτάλ, Ματέους Παλάσιος, Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Ζβόνιμιρ Σαρλία.

Γενικότερα το σύνολο που έφτιαξε το τριφύλλι σε συνδυασμό και με τον προπονητή που διαθέτει, μπορεί να δώσει ένα τόνο αισιοδοξίας στον κόσμο της ομάδας για κάτι πραγματικά καλό φέτος.

Αστέρας Τρίπολης: Συνεχίζοντας να κοιτάει ψηλά

Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε πέρυσι να μπει στα play offs και να πετύχει μ’ αυτό τον τρόπο τους στόχους του. Φέτος οι Αρκάδες συνεχίζουν να κοιτούν όσο ψηλότερα μπορούν.

Ο Μίλαν Ράσταβατς μετά την περσινή εξαιρετική πορεία της ομάδας δεν ήταν δυνατόν να μη συνεχίσει στο τιμόνι του συλλόγου. Από εκεί και πέρα το κύριο μέλημα των ανθρώπων του Αστέρα ήταν να διατηρηθεί ο περσινός κορμός κι έπειτα να καλυφθεί όποια απώλεια υπάρχει.

Betshop.gr: Ζωντανό στοίχημα σε όλα τα αθλήματα. Παιχνίδι και από το κινητό! Εγγραφή.

Κι όντως βάση κινήσεων, οι κιτρινομπλέ λειτούργησαν ακριβώς όπως το είχαν σχεδιάσει στο μυαλό τους. Ανανέωσαν σημαντικοί παίκτες (Βαλιέντε, Παπαδόπουλος, Μουνάφο, Ριέρα), ενώ από εκεί και πέρα το κενό του Γιάννη Κώτσιρα θα καλυφθεί από τον Νταβίντ Καρμόνα.

Τέλος, σημαντική είναι και η προσθήκη του αντικαταστάτη του Ντάνι Σουάρεθ, Πίτσου Ατιένθα. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός δείχνει ότι αποτελεί την καλύτερη προσθήκη των Αρκάδων και έχει κάνει ήδη τη διαφορά.

Είναι δεδομένο πως ο Αστέρας δεν έχει χάσει σε δυναμική, ενώ το γεγονός της διατήρησης του κορμού της περσινής ομάδας, δίνει τη δυνατότητα στους φιλάθλους της ομάδας να ονειρεύονται και φέτος μεγάλα πράγματα.

Δημήτρης Δημόπουλος

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Dimitris Dimopoulos

- Tipster

Δείτε ακόμα :

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα